Kırşehir'de, eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen 5 çocuk annesi kadının cenazesi toprağa verildi.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan 44 yaşındaki A.E'nin cenazesi, merkez Ali Çam Camisi'ne getirildi.
Cenaze törenine, kadının çocukları ve yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Coşkuntuna, Kadın ve Demokrasi Derneği Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kadının yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
A.E'nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Hülya Coşkuntuna, cenaze töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen kadının ailesine destek vermek amacıyla cami önüne geldiklerini söyledi.
Böyle bir olayda bir araya gelmekten üzüntü duyduklarını belirten Coşkuntuna, "Kadın cinayetlerine dikkati çekmek istiyoruz. Kısa sürede çok fazla ölümler olmaya başladı. Ölen kardeşimizin 5 çocuğu varmış. Büyüklerimizden, devletin ileri gelenlerinden bu konuda tedbirler alınmasını istiyoruz." dedi.
Eski eşini pompalı tüfekle öldürüp kaçan zanlı tutuklandı



Bahçelievler Mahallesi'nde dün N.Ç. (49), bir süre önce boşandığı A.E'yi (44) aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evdeki pompalı tüfekle öldürmüştü. Kaçan zanlı, bir mezrada gözaltına alınan zanlı N.Ç'nin (49), İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Güvenlik tedbirleri eşliğinde adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
N.Ç'nin ifadesinde, yaklaşık 1 yıl önce boşandığı eski eşi ile konuşmak için Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine gittiğini, çocukları başka bir yere gönderdikten sonra aralarında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktığını, bu sırada Ergin'e ruhsatsız pompalı tüfekle ateş ettiğini söylediği öğrenildi.
Bahçelievler Mahallesi'nde dün N.Ç, bir süre önce boşandığı Alev Ergin'i aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evdeki pompalı tüfekle öldürmüştü.
Kaçan zanlı, İl Emniyet Müdürlüğünün oluşturduğu 11 kişilik özel ekibin çalışması sonucu merkeze bağlı bir mezrada yakalanmıştı. KIRŞEHİR (AA)