15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, “Yollar Geçilir Türkiye Geçilmez” temalı bisiklet turu ile başladı.
Vali İbrahim Akın, bisiklet turuna katılan sporcuları bitiş noktası olan Valilik önünde tebrik etti.
Bisiklet turunun ardından, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi etkinliğine katılan Vali İbrahim Akın; “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış FETÖ mensupları hain bir darbe girişiminde bulunmuştur. O gece, FETÖ mensupları milletimizin birliğine, beraberliğine kast ederek milletimize silah doğrultmaktan bile kaçınmamıştı. Bu karanlık geceyi unutmamak, birliğimize, beraberliğimize, özgürlüğümüze sahip çıkmak adına daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de bazı etkinlikler düzenlemekteyiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine ilimizde sabah saat 10.00’da düzenlenen bisiklet turu ile başladık. Şimdi de, oluşturulan bu alanda 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki diktiğimiz bu fidanlar hain geceyi hafızamızda canlı tutmaya yardımcı olacaktır.” dedi.
Yine saat 13.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cacabey Meydanında “Demokrasi Zaferi ve Milli İrade” temalı Fotoğraf Sergisi açılışı gerçekleştirildi.
15 Temmuz Gecesinde darbecilere karşı halkımızın gösterdiği mücadeleye ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Vali İbrahim Akın; “Burada hain darbe girişimi gecesinde nelerin yaşandığını, devletimizin milletiyle beraber hainlere nasıl geçit vermediğini anlatan fotoğraflar sergileniyor. Bunları asla unutmamalıyız. Bu vesileyle, 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, tüm hemşehrilerimizi düzenlediğimiz etkinliklere katılmaya davet ediyorum.” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları, ilimizde düzenlenen diğer etkinliklerle devam edecek. (HABER MERKEZİ)