Vali İbrahim Akın Ticaret Borsasını ziyaret etti:

“Kırşehir’de büyükbaş hayvancılığın çok gelişmiş seviyede olmasından mutluyuz”

Göreve başladığı günden bu yana bir yandan “hayırlı olsun” ziyaretlerini kabul eden, bir yandan kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ederek brifingler alan, bir yandan da çarşı pazarda gezerek halkın ve esnafların istek ve beklentilerini dinleyen Vali İbrahim Akın, son olarak Kırşehir Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Başkan Neşet Yavuz’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, tarım ve hayvancılık konusunda sürekli gelişen Kırşehir’de, Ticaret Borsası’nın üreticiler ve kurumlar arasında birleştirici güç olması gerektiğini söyledi.
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Tarım ve hayvancılık sektörünün çağın gereğine uygun şekilde modern tekniklerle yürütülmesinin önemine işaret eden Vali İbrahim Akın, “Bu konuda yapılan çalışmalarda Ticaret Borsası’na önemli görevler düşmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü eliyle yürütülen resmi görevlerin yanı sıra ilimizde çiftçilerimizin yaşadıkları sorunların takip edilerek çözüme kavuşması noktasında işlemler yürüten kurumlarımızdan birisi de Ticaret Borsasıdır. Çiftçilerimiz yaptığı üretimin kalitesini artırmak ve üreticilerimizi daha da bilinçlendirmek adına yürütülen projelerin büyük bölümünde Ticaret Borsası da yer almaktadır. Sahip olduğu potansiyel ile ticari gelişime açık olan Kırşehir’de, Ticaret Borsası’nın üreticiler ve kurumlar arasında birleştirici güç olmasını diliyorum.” dedi.
Bir tarım memleketi olan Kırşehir’de özellikle büyükbaş hayvancılığın çok gelişmiş seviyede olduğunu görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gelişen büyükbaş hayvan varlığı, beraberinde bazı çevresel sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Bu sıkıntıları en aza indirmek ve çevreye uyumlu bir hayvancılığı teşvik etmek amacıyla oluşturduğumuz bir komisyon marifetiyle çalışmalar yürütüyoruz. Bilindiği gibi, ilimizde daha çok et sığırcılığı yapılmakta ancak yapılan kesimler karkas şekilde piyasaya sunulmaktadır. Kurulacak entegre tesislerle etin işlenerek piyasaya sunulması üreticimizin gelirini arttıracaktır. Bu hususlar Valiliğimiz, ilgili kurumlar ve bu alanda faaliyet gösteren Ticaret Borsası gibi sivil toplum kuruluşlarımızın iş birliği ile ortak akılla planlanması gereken hususlardır. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Vali İbrahim Akın’ın Kırşehir Ticaret Borsasına yaptığı ziyaret, Başkan Neşet Yavuz ve yönetimi ile yaptığı fikir alış-verişi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)