Anadolu Şehit Aileleri Derneği’nin başkanlığına Ali Sarıca getirildi

KIRŞEHİR’DE BİR ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ DAHA

Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği kuruluş işlemlerini tamamlayarak resmen kuruldu.
Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği kuruluşunu tamamlayarak, kongresini yaptı ve faaliyete geçti. Şehit babası ve şehit ailelerinin de desteği ile oluşumunu tamamlayan Kırşehir Anadolu Deneğinin açılışında delegeler ve kurul üyeleri seçildi.
Kırşehir'de kurulan Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneğinin Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Başkan Ali Sarıca, Başkan Yardımcısı Ahmet Beşkardaş, Fettah Doğan, Halil İbrahim Oflaz ve Murat Sürmeli.
Kırşehir Anadolu Şehit aileleri Derneği olarak amaçlarının yurt genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de tüm şehit ailelerini bir çatı altında toplayarak, şehit ailelerinin yanında ve onlara destek olmak, sorunlarına bir nebzede olsa merhem olmak devlet kurumlarında çalışan şehit yakınlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesine yardımcı olmak, varsa sıkıntılarını ilgili birimlere aktararak çözüm bulmak olduğu ifade edildi.
Dernek Başkanı Ali Sarıca, kongrede yaptığı konuşmasında, amaçlarının şehit ailelerinin bir ve bütünlüğü sağlamak olduğunu söyledi.
Başkan Sarıca, "Dernek kurulumu sonrası gayemiz federasyon ve konfederasyona giderek Türkiye genelinde şehit ailelerinde birlik ve beraberliği sağlamaktır. Şehit ailelerinin daha önceleri de girişimleri vardı fakat birlik ve beraberlik sağlanamamıştı” dedi.
Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği şehit Gazi ve Gazi yakınlarına hizmet verecek. 30 yıldır kurulması gereken, ancak yapılmayan bu oluşum için ilk adımların atıldığı ifade edilirken, derneğin kuruluşunda büyük amaçlarının federasyon ve konfederasyona geçmek olduğunu dile getiren Başkan Sarıca bu oluşum için 30 yıldır mücadele edildiğini fakat konfederasyona gidilemeyince amaca ulaşılamadığını belirtti.
“Şehit babalarıyla derneğe giderek teklifte bulunduk. Dernek yönetimi uygun bulmadı bizler de kurulumu sağladık. Federasyon ve konfederasyona gidiyoruz. Başkanlık görevini aldım. Kırılan ümitleri düzeltecek ve şehit ailelerini de tek çatı altında toplayacağız" diyen Başkan Sarıca şunları kaydetti:
"Birçok şehit babamız derneğimiz için çalışmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2015 yılında ‘şehit ailelerini toplayarak sizleri birleştirerek resmi bir kurum haline getirelim ve bir araya gelin’ ifadeleri üzerine faaliyetlere başlanıldı. Derneğimizin kuruluş amacı Anadolu Şehit Aileleri olarak faaliyete geçti. İnşallah rabbim hayırlı çalışmalar nasip eder. Derneğimizin kuruluş amacı federasyon ve konfederasyona gitmek. İnşallah konfederasyonu da burada kuracağız. Federasyonumuz oluştu inşallah en kısa sürede de konfederasyona gidiyoruz. Bizlere destek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. Derneğimizde hep birlikte hayırlı çalışmalara imza atacağız." (HABER MERKEZİ)