İslam âleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı, Kırşehir'de de milli birlik ve beraberlik duygularıyla huzur içerisinde kutlandı.
11 Ağustos Pazar günü başlayan ve dört gün süren Kurban Bayramı Kırşehir’de huzur ve mutluluk içerisinde kutlandı. Gurbette yaşayan ve bayramı memleketlerinde aileleri ve yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyen Kırşehirlilerin şehrimize akın etmesi nedeniyle arife gününden bayram gününe kadar trafikte büyük bir yoğunluk yaşandı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin özellikle şehir içinde ve Ankara-Kayseri Karayolu’nda oluşan araç yoğunluğunu azaltmak için büyük çaba harcadıkları görüldü.
Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz de bayram nedeniyle oluşturulan ekipleri sürekli kontrol ederek, gördüğü aksaklıkların anında giderilmesini sağladı.
Arife günü yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar ağırlıklı olarak bayramın birinci günü kurban kesiminin ardından da akraba, dost ve komşularıyla bayramlaştı, uzaktan gelerek yakınlarını ziyaret edenler de hasret giderdi.
Kimilerinin hastanelerde kalanları, kimilerinin yetiştirme yurtlarındaki bakıma muhtaç kimsesiz çocukları ziyaret ederek sevindirdiği Kurban Bayramı’nda Emniyet Müdürlüğü'nün güvenliği en üst seviyede tuttuğu ilimizde kayda değer hiçbir huzursuzluk yaşanmadı. Ancak her yıl Kurban Bayramı'nda yaşanan “acemi kasap” manzaraları bu yıl da tekrarlandı. İlimizde de acemi kasaplar Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.
Kırşehir'de Valilik ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma da bayram namazının ardından Ahi Evran Külliyesi’nde gerçekleştirildi.
İl protokolünün Kırşehirlilerle buluştuğu bayramlaşma töreninde, bayram günlerinin sevgi-saygı, dostluk ve kardeşliğin en üst seviyeye yükseldiği özel günler olduğu vurgulandı.
Vali İbrahim Akın ve beraberindeki il protokolü, Sevgi Evleri ile Huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler. Bayramlaşma ziyaretinde Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, bayramlaşma programı, Huzurevi sakinlerinin bayramının kutlanması ve yapılan sohbetle sona erdi. (HABER: BEYHAN BALLI)