Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Kırşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, av sezonunun sona erdiğini duyurdu.

Kırşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2023-2024 Av Dönemi'nin Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca ülke genelinde kapandığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü'nün 2023-2024 Av Dönemine ilişkin av sezonunun 3 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermesi nedeniyle, konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için hazırladığı basın bildirisini kamuoyu ile paylaştı.

Av yasağı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kırşehir’de 23 Nisan kutlama programı belli oldu Kırşehir’de 23 Nisan kutlama programı belli oldu

"4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı ile belirlenen av sezonu, 26 Ağustos 2023 tarihinde başlamış ve 03 Mart 2024 tarihi İtibariyle sona ermiştir.Av sezonu, av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlenmekte olup üreme döneminin başladığı av sezonu kapanış tarihi itibariyle ülke genelinde av yasağı başlamıştır.Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamaktadır. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaktır. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimleri tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmeleri ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinmelidir.

Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır. Unutulmamalıdır ki yaban hayatının korunması gelecek nesillere karşı bir görevimizdir." (HABER: FAHRETTİN TOKER)