Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde İl Müftülüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kırşehir Temsilciğinin katkılarıyla “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” paneli düzenlendi.
Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Panelde bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, aile içi şiddetin kadın, çocuk, yaşlı ve akrabalar olmak üzere toplumun pek çok kesimini derinden etkileyen ve toplumun en küçük yapı taşı olan aile birimine büyük zarar veren önemli ve aşılması gereken bir konu olduğunu söyledi.
Şiddet konusunun çok yönlü olup ulusal ve uluslararası ölçekte yaşanan en önemli toplumsal sorunlardan birisi olduğunu belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Ülkemizde ve dünyada şiddetin en yaygın biçimi olarak görülen kadına ve çocuğa karşı şiddet, alınan tüm önlemlere ve yapılan hukuki düzenlenmelere rağmen tam anlamıyla önlenememektedir. Aile içi şiddet konusuna bir bütün olarak bakmak ve toplumun tüm kesimlerinin dâhil olduğu topyekûn bir mücadele ile önlenebileceğini kabul etmek gerekir. Bunun için öncelikle genç nesillerimizi bilinçli ve duyarlı bir şekilde yetiştirmeliyiz.” dedi.
Ülkemizde son yıllarda basına yansıyan kadına karşı şiddet ve cinayet haberlerinin toplum vicdanını derinden yaraladığını ifade eden Vali Akın, “Sebebi ne olursa olsun kadına kalkan her el insanlığa atılmış bir tokat gibidir. Oysa kültürümüzde ailenin ve kadının ayrı bir yeri vardır ki yüzyıllar boyunca varlığımızı idame ettirebilmemizin en önemli nedeni aile bağlarına verdiğimiz önemden ileri gelir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadın her zaman ailede ve hatta devlet yönetiminde söz sahibi olmuş, eşinin yükünü paylaşmıştır. Birleşmiş Milletler’in 25 Kasım’ı “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” ilan ettiği bu özel günde kadınlarımızın daha güzel ve insani bir yaşama kavuşması amacıyla düzenlenen bu panelimizi anlamlı buluyorum.” şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Mehmet Yaman, Aile-Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara ve KADEM Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal’ın da birer konuşma yaptığı program, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Emine Şener’in moderatörlüğünü yaptığı panel ile devam etti.
KADEM Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Siyasi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Nur Çetin ve İl Uzman Vaizi Şevket Şimşek’in konuşmacı olarak yer aldığı “Aile Kurumunun Milli ve Manevi Değerlerle Güçlendirilmesi” konulu panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)