Kırşehir’de, açık toplantı ve yürüyüşlerle ilgili toplanma alanları, güzergâhları ve dağılma yerleri belirlendi.
Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince yapılan toplantıda, 2019 yılında geçerli olan toplantı ve yürüyüş alanlarıyla güzergâh ve dağılma alanlarının 2020 yılında da aynı şekilde uygulanmasına karar verildiği belirtildi.
Kırşehir’de toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergâhları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. ve 22. maddeleri ile bu kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 3. maddesi gereğince ilimizde yapılacak olan Açık Yer Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergâhları, dağılma yerleri ile afiş pankart aşılabilecek yerlere ilişkin 2019 yılında belirlenen mevcut yerlerin 2020 yılı içerisinde de uygulanmak üzere aynı şekilde kalması uygun görülmüş olup; söz konusu alanlarla ilgili bilgiler aşağıya çıkarılmıştır.
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesi gereğince tespit ve ilan olunur.”
1- ESKİ SANAYİ ALANI (MİTİNG ALANI)
Toplanma Alanı (1): Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde kesiştiği alan.
Toplanma Alanı (2): Atatürk Bulvarı ile Gazi Osman Paşa Bulvarının kesiştiği alan (Şeyh Edebali Kavşağı)
Yürüyüş Güzergahı (1) : Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde birleştiği yerden, Atatürk Bulvarını takiben, Şeyh Edebali Kavşağından dönerek Gazi Osman Paşa Bulvarı 330. sokaktan Eski Sanayi Camii arkasında bulunan alana giriş.
Yürüyüş Güzergahı (2): Şeyh Edebali Kavşağından hareketle Gazi Osman Paşa Bulvarı 330. sokaktan Eski Sanayi Camii arkasında bulunan alana giriş.
Toplantı Alanı: Yenice Mahallesi Sanayi Caminin arkasında Eski Sanayi bölgesindeki boş arazide Belediye tarafından zemin düzenlemesi yapılmış alan.
Dağılma Alanı
Mezarlık Müdürlüğü, 330. Sokak istikameti yönüne doğru kullanılan alan.
2-MEDRESE MAHALLESİ MEDRESE TAKSİ DURAĞININ ÖNÜNDE BULUNAN ALAN (MİTİNG ALANI)
Toplanma Alanı: Melikgazi Caddesi üzeri Lale Camii yanı.
Yürüyüş Güzergahı: Lale Camii yanından Melikgazi Caddesini takiben miting alanına geçiş.
Toplantı Alanı : Medrese Mahallesi Melikgazi Caddesi ile Ahmet Yesevi Bulvarının kesiştiği Medrese Taksi Durağının önünde bulunan alan.
Dağılma Alanı : Ahmet Yesevi Bulvarı, İmaret Caddesi ve Melikgazi Caddesi istikametine doğru kullanılan alan. (HABER: BEYHAN BALLI)