Milletimizi yok etmek isteyen işgalci güçlere karşı 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer'in 99. Yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.
Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Zafer Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Valilik Makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi ve sonrasında kutlama programına geçildi.
Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, öğrenciler tarafından şiirler okunması, Mehteran gösterisi ve Anadolu Ezgileri Halk Oyunları ile devam eden program tören geçişi ile sona erdi.
Bu arada CHP Kırşehir İl Teşkilatı da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama programı hazırladı. Cacabey Meydanı’nda saat 13.30’da başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. CHP Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Baran Genç yaptı. Ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile Milletvekili Metin İlhan günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. 
Burada konuşan Belediye Başkanı Ekicioğlu, şunları ifade etti:
"30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.Hiç kimse aradan geçen 99 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak tüm hemşehrilerimin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Jandarma Gazinosunda verilen resepsiyon ile devam eden kutlamalar akşam düzenlenecek Fener Alayı ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)