Kırşehir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

ÜNİLİG Karate Türkiye Şampiyonası, Kırşehir'de gerçekleştiriliyor ÜNİLİG Karate Türkiye Şampiyonası, Kırşehir'de gerçekleştiriliyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen'in Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir gururla ve coşkuyla kutladık.

Makamların sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edilmesinin ardından Cacabey Meydanı'ndan Kent Park'a kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Kırşehir Belediyesi Bando takımı da katılarak görsel bir şölen oluşturdu.

Gerçekleşen etkinliklere Kırşehir Valisi H.Mete Buhara, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sadık Gülecen, daire müdürleri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun bir kortej yürüyüşünün ardından Kırşehir Kent Park alanına geçilerek burada düzenlenen resmi programa geçildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yapılan konuşmaların ardından çeşitli gösterilerin sunulması, şiirler okunması ve çocuk korosu müzik dinletisi ile devam eden kutlama programı, geleneksel çocuk oyunları oynanması ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

Kent Park alanına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kurulan standlarda çocuklar doyasıya eğlencenin tadını çıkardı.

(HABER: FAHRETTİN TOKER)