Kırşehir Valiliği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programını açıkladı.
Etkinlikler,yarın 10:00’da Askerlik Şubesi Önü ile Türk Büyükleri Anıtı arasında “Yollar Geçilir Türkiye Geçilmez” Bisiklet Turu ile başlayacak. Saat 11.00’da Boztepe Yolu Üzeri’ndeki 15 Temmuz Şehitler Ormanı Fidan Dikim Programı ile devam edecek. Saat 13:30’da Cacabey Meydanı’nda hazırlanan “Demokrasi Zaferi ve Milli İrade” Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi Açılışı gerçekleştirilecek. 
Saat 15.00’te de Ahi Evran Gençlik Kampı Hirfanlı’nın 5. yılında gençlerle beraber 15 Temmuz Etkinlikleri başlayacak. Programda 15 Temmuz Belgeselleri, Slayt ve Film Gösterimleri Dinletisi, Gençlerle Söyleşi ile devam edecek. Ardından Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur’un konuşmacı olarak katılacağı “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ölmeyen Milli Ruh’’ konulu panel gerçekleştirilecek.
İlk günkü program saat 17.30’da Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda Moderatörlüğünü Prof. Dr. Musa Özata’nın yapacağı ve panelist olarak Prof. Dr. Fazıl Yozgat ile Dr. Öğr. Üyesi Selim Biçen’in katılacağı “15 Temmuz Darbe Girişimi Özelinde Kaybettiklerimiz” konulu panelle sona erecek. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ise 15 Temmuz Perşembe günü saat 12:30′da Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde Şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif Okutulması, Hatim Dualarının yapılması ve ikram ile başlayacak.   Saat 13:30’da Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ndeki şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek.  
Saat 15.00’te de Vali İbrahim Akın ile diğer il yöneticileri Kaman’a giderek 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek. İlk olarak Kaman Kargın-Yenice Mezarlığı’ndaki Şehit Gökhan Yıldırım’ın ardından Kaman Kurancılı Mezarlığı’ndaki Şehit Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilerek dualar okunacak. 
Saat 20:00′ de Askerlik Şubesi önünde toplanılacak ve 20:30’da Askerlik Şubesi Önü-Ankara Caddesi-Cacabey Meydanı güzergahında Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 20:30’da Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri yapılacak, Kuran-ı Kerim Tilaveti sunulacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşma canlı izlenecek.
 Protokol Konuşmaları, Mehteran Gösterisi ve “Vasiyet” konulu tiyatro oyunu sunulacak.  Anadolu Ezgileri Halk Oyunları Potporosi sunulacak.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şehitleri Sancak Koşusu Bayrak Teslimi gerçekleştirilecek. Şiirler okunacak, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirilecek. 
15 Temmuz’ u 16 Temmuz’a bağlayan gecede Saat 00:13 tüm camilerde selalar okunacak ve Demokrasi Nöbeti tutulacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde gençlerle sabah namazı buluşması ile sona erecek. 
16 Temmuz Cuma günü de ilimizdeki tüm camilerde Cuma namazı öncesi şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunacak ve dualar yapılacak. (HABER: BEYHAN BALLI)