Türk Ocakları Genel Merkezinin başlattığı “Millî Mücadele’nin 100. Yılında Türk Ocakları Hatıra Ormanları” projesi kapsamında Türk Ocakları Kırşehir Şubesi tarafından “Şeyh Edebali kurulan "Hatıra Ormanı”na 150 fidan dikimi gerçekleştirildi.
Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanı Süleyman Doğan,  konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada Millî Mücadele’nin 100. Yılında Türk Ocakları Derneği Hatıra Ormanları projesi kapsamında Türk Ocakları Kırşehir Şubesi’ne tesis edilen ve “Şeyh Edebali Hatıra Ormanı” verdiğimiz alana 150 fidan dikimi yaptıklarını açıkladı.
Koronavirüs salgını kapsamında sadece yönetim kurulu üyeleri ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Süleyman Doğan, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Ocakları arasında 2019 yılında yapılan mutabakat gereğince; Milli Mücadelemizin 100. yılı münasebetiyle 81 ilde Türk Milletinin tarihi değerlerinin isimlerinin verildiği Milli Mücadele Ormanları oluşturulmasına karar verilmişti. Kırşehir’de oluşturulacak hatıra ormanına Osmanlı Devleti'nin fikir babası Şeyh Edebali adı verilmişti. Kırşehir Türk Ocakları olarak biz de buraya 150 fidan dikimini gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda koronavirüs salgınının da ortadan kalkmasıyla daha çok fidan dikeceğiz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)