Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muharrem Ayı dolayısıyla Cuma günü Cacabey Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıttı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” Projesi kapsamında Cuma Namazı sonrası Cacabey Meydanında aşure dağıtım programı düzenleyen Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, yaklaşık 100 kişiye aşure dağıttı. 
 Bu tür günlerin milletimizin bir araya gelmesine, birlik beraberliklerinin pekişmesine ve maddî mânevî bağların güçlenmesine vesile olacağını belirten Başkan Kılıçaslan, şunları ifade etti:
“Muharrem ayı, bereket, birlik ve paylaşmanın simgesidir Müslümanlar için dînî, tarihî ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir. Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin Tufan’dan selâmete çıkması, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması ve Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtuluşu gibi olaylar bu ayda gerçekleşmiştir. Bazı Peygamberler için kurtuluş veya müjde günü sayılan Muharrem ayı aynı zamanda, Peygamberimizin sevgili torunu, ciğerpâresi, Hz. Hüseyin’in ve çoğu ehl-i beytten 72 kişinin Kerbelâ’da önce açlık ve susuzlukla işkenceye maruz kaldığı, ardından da hunharca şehit edildiği bir felaket ve matem ayıdır. 
“Gün birlik günüdür, gün Hacı Bektaşî Velî’nin deyimiyle ‘Bir olma, iri olma, diri olma’ günüdür; gün ikilikten kurtulma, dayanışma, paylaşma günüdür.Bu özel günde kaynayan kazanlarda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Unutmayalım ki matemleri bir olan milletin geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır. Öyleyse birbirimize gönüllerimizi açmak hepimizin vazifesidir. 
“Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâma binlerce salât ve selâm olsun. Ehl-i beytin tüm mensuplarını, Hz. Hüseyin Efendimizi, Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini; ülkemize ve tüm İslâm Âlemi’ne barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.
“Bizlerde bu vesileyle Kırşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak İçişler Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar’ projesi kapsamında şehit ailelerimizle birlikte yaklaşık 1000 kişiye aşure dağıtımı yaptık.” (HABER: BEYHAN BALLI)