Köy bakkallığından fabrikatörlüğe yükselip Kırşehir’in önde gelen sanayicileri arasına giren, 25 yıl Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten ve 90 yaşında aramızdan ayrılan hayırsever işadamı İhsan Yeşilli’yi bir yıl önce bugün kaybetmiştik.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yürütürken Meytaş, Çemaş, Oralsan, Kervansaray Yem Sanayi ile Termal Turizm A.Ş.’nin kurulmasına öncülük eden ve bu sanayi kuruluşlarının uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten İhsan Yeşilli evli ve 6’sı erkek, 3’ü kız 9 çocuk babasıydı.

Kırşehir’in ilk fabrikatörü olan ve uzun yıllar fabrika ve işletmelerinde yüzlerce insana iş ve aş veren İhsan Yeşilli, ömrünün sonuna kadar Kırşehir’in gelişip kalkınması için bütün gücünü ortaya koymuştu.

1983 yılında Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmaya İhsan Yeşilli ile “Köy Bakkallığından Fabrikatörlüğe” konulu röportajıyla katılan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” ödüle layık görülmüştü.

İhsan Yeşilli’yi vefatının birinci yılında rahmetle, saygıyla anıyoruz.

* ŞEVKET GÜNER