İstanbul'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Kayserispor ve Sivasspor maçı önce olaylar çıktı. Ankara-Kırşehir Karayolu üzerinde önce laf dalaşı ile başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Adeta savaş alanına dönen olay jandarma ekiplerinin müdahalesi sonrası güçlükle yatıştırıldı.​

Yaşanan olay sonrasında taraflar yeniden İstanbul'a doğru yola çıkarken Sivasspor taraftarları yolda Kayserispor otobüsüne pusu kurarak otobüsleri taşladı. Taş ve sopalar ile yapılan saldırı nedeniyle bazı taraftarlar hafif şekilde yaralanırken, Kırşehir Şanal Turizm’e ait otobüsün camları kırıldı ve otobüse büyük zarar verildi.

BAŞKAN EKİCİOĞLU KINADI

Kırşehir Belediye Bakanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Şanal’a ait otobüse yapılan saldırıyı kınadı.

Başkan Ekicioğlu, “Kayserispor-Sivasspor maçının İstanbul’a alınmasını takiben ilimiz otobüs firması Şanal Turizm’e ait araca zarar verildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Otobüs firmasının Adapazarı yakınlarında camlarının kırılmasını ve kullanılmaz hale getirilmesini şiddetle kınıyor, sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermelerini diliyorum” dedi.  (HABER: SALİH GÜNER)