AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli, açıkladı…

KIRŞEHİR ÖZBAĞ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK


Milletvekili Kendirli: “AK Parti söz verdiği gibi suyun gücünü milletle buluşturmaya devam ediyor. ‘Yaparsa AK Parti yapar’ ifadesinin kuru bir seçim sloganı olmadığının içme suyu arıtma tesisi de büyük bir ispatıdır”

Milletvekili Kendirli, Kırşehir Özbağ İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yakında hizmete gireceği müjdesini paylaştı. 
Kendirli, Kırşehir’in içme suyu ve tarımsal sulama sorunlarını çözmek için devletin tüm imkanlarıyla çalıştığını söyledi. 
Kırşehir’de de belediye başkanlığının hangi partide olduğuna bakmadan AK Parti hükümetlerinin söz verdiği yatırımları, icraatları yerine getirmeye büyük özen gösterdiğini anlatan Milletvekili Kendirli, “AK Parti’nin derdi hizmet etmektir. Kırşehir’de AK Partili Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci döneminde başlayan altyapı yatırımlarının son aşaması olan ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin yerel seçim çalışmalarında müjdesini verdiği içme suyu artıma projelerine bu dönemde de devam edilmiş ve bazı tesisler açılma aşamasına gelmiştir” açıklamasında bulundu. 
Kendirli, AK Parti’nin eser ve hizmet siyaseti yürütürken, seçimin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen verdikleri sözleri yerine getirmeyen CHP’li belediyenin ise vatandaşa hizmet götürmek yerine vatandaşı mağdur etmeye devam ettiğini söyledi.
Milletvekili Kendirli, arıtma tesisi ile Kırşehirlilerin kireçli su sorununun da çözüleceğini, vatandaşların memba kalitesinde içme suyuna kavuşacağı müjdesini verdi.
Kendirli, 50 milyon liralık yatırım bedeline sahip Kırşehir Özbağ İçme Suyu Arıtma Tesisinin de son derece modern bir tesis olduğunun altını çizerek, son 18 yılda yapılan yatırımlarla Kırşehir’in içme suyu ve tarımsal sulama alanlarında çağ atladığını söyledi. 
Kırşehir’de son 18 yılda inşa edilen 8 sulama tesisiyle yaklaşık 130 bin dekar arazinin tarımsal sulamaya açıldığını, bu yolla yöre çiftçilerine yıllık yaklaşık 70 milyon lira ilave zirai gelir artışı sağladıklarını anlatan Milletvekili Kendirli, Kırşehir’de ziraatın gelişmesi için AK Parti iktidarlarında 40’a yakın tesis ve yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bu dönemde şehre 3 baraj ve 2 gölet inşa edildiğini anlattı. 
Mustafa Kendirli, Kırşehir’in su kaynaklarının heba edilmemesi için stratejik öneme sahip su yönetimi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek, “Kırşehir’in su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 1 barajın yapım çalışmaları devam ediyor” bilgisini paylaştı.
Kırşehir’in içme suyu ihtiyacını da uzun yıllar karşılamak için yatırımlar yapıldığını, yeni yatırım projelerinin hazırlandığını belirten Milletvekili Kendirli, Kırşehir şehir merkezine yıllık yaklaşık 30 milyon metreküp içme suyu temin edilerek yaklaşık 250 bin kişinin içme suyunun karşılandığını, inşaatı tamamlanan Kırşehir Özbağ İçme Suyu Arıtma Tesisi ile de 130 bin kişi için yılda 7.74 milyon metreküp arıtılmış içme suyu temininin sağlanacağını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)