Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Süleyman Akagündüz’den açıklama:

“Kırşehir ne önüne gelenin kaçak 
şekilde satış yapacağı ne de 
dayak atacağı bir dağ başı değildir”

Nevşehir’den gelerek Kırşehir’de patates satışı yapmak isteyen kişilerin “Şehre alınmadık, dayak yedik” şeklindeki iddialarının ardından Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Süleyman Akagündüz bir açıklama yaptı.
Şehir dışından gelen bazı kişilerin zabıta tarafından denetimlerden geçtiğini, gerekli izinleri ve kayıtları olmadığı için satış yapmalarına izin verilmediğine dikkat çeken Oda Başkanı Süleyman Akagündüz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Son günlerde basına yansıyan Nevşehirli patates satıcılarının şehre alınmadığı ve şiddete uğradığı yönündeki haberlere istinaden bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle belirtmek isterim ki Nevşehir’den Kırşehir’e gelerek sokak aralarında patates satışı yapan esnaflıkla alakası olmayan kişiler bu eylemi vergi ve oda kaydı olmaksızın kaçak şekilde yürütmektedir. Özellikle pandemi döneminde vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarını kolayca mahallelerinde gidermeleri için her mahallede birden fazla manav açılmıştır. Şehrin esnafı canını dişine takıp, borç altına girip, dükkân kirasını, çalışan sigortasını ödeyip ekmeğinin derdine düşmüşken kayıtsız ve kaçak şekilde “ucuz patates satma” adı altında fırsatçılık kollayan bu insanların yaptıkları ne bizim vicdanımıza ne de kamu vicdanına sığmaktadır. Söz konusu kişiler zabıta tarafından denetimlerden geçmiş ve gerekli izinleri ve kayıtları olmadığı için satış yapmalarına izin verilmemiştir. Ürün satmayla ilgili kanunlar gayet açıkken satış yapamayan patatesçilerin suçu Kırşehir esnafına yıkmak istemeleri de ayrı bir fırsatçılıktır. Kırşehir piyasasının pahalı olduğu öne sürülse de şehrimizdeki sebze meyve fiyatları ülke genelindeki piyasa fiyatlarından 1 kuruş fazla değildir.
“Bahsi geçen şiddet konusu ile odamıza kayıtlı esnaflarımızın bir ilgisi bulunmamaktadır. Kırşehir ne önüne gelenin kaçak şekilde satış yapacağı ne de dayak atacağı bir dağ başı değildir. Şehrimizde esnaflık yapmak isteyen maliyeye ve esnaf odasına kaydını yaptırır ve pazar yerinde ürünün satışını yapar. Ahi şehri Kırşehir’de hem esnafların ekmeğine göz dikip hem de türlü iddialar üzerinden provokatif açıklamalarla esnaflarımızı töhmet altında bırakmak kimsenin haddi değildir.
“Şehrimiz basınının da “Kırşehir’de pazarcıların görülmemesinin ardındaki gerçeği” kamuya tek tarafın iddiaları üzerinden sunmadan önce kendi şehrinin esnaf temsilcilerinden bilgi alması ve gerçeği olduğu gibi yansıtmasını temenni eder saygılar sunarım.” (HABER MERKEZİ)