14 il temsilcisi arasında bulunan Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt: 

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yanındayız” 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne bağlı Kırşehir İl Temsilcisi Mehmet Kurt,  Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin meslektaşlarının sorunlarının yanı sıra ülkemizin, kentlerin imar sürecini, kentleşme sorunlarını izleyen ve gerektiğinde müdahale eden, doğayı ve kentsel mirası korumak adına yapılan bütün yanlışlarda sesini en gür biçimde çıkaran bir örgüt olduğuna dikkat çekerek, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yanında olduklarını açıkladı.

Ankara Mimarlar Odası’nın Kırşehir’de Hükümet Konağı olarak yapımına başlanan, daha sonra yanlış bir kararla yurt yapılmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilen binanın yürütmenin durdurulması için Yozgat İdare Mahkemesine başvurduğunu ve mahkemenin de bu yönde karar verdiğini hatırlatan Mimarlar Odası Kırşehir İl Temsilcisi Mehmet Kurt, 14 il temsilcisi ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a destek verdi.

TMMOB ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt ile Bartın Temsilciliği, Bolu Temsilciliği, Çorum Temsilciliği, Karabük Temsilciliği, Karadeniz Ereğli Temsilciliği, Kastamonu Temsilciliği, Kırıkkale Temsilciliği, Kırşehir Temsilciliği, Tunceli Temsilciliği, Zonguldak Temsilciliği, Düzce Oda Temsilciliği, Nevşehir Oda Temsilciliği, Sivas Oda Temsilciliği, Yozgat Oda Temsilciliği yaptıkları ortak basın açıklamasında Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın yanında olduklarını belirten destek basın açıklamasında şu ifadelere verildi:

“Bu açıklamayı; ülkenin ve halkın yararına çalışmalar yapan Mimarlara ve Mimarlar Odası örgütlerine yapılan baskılara karşı, meslektaşlarımıza yapılan haksızlıklara karşı,  her türlü mücadeleyi vereceğimizi, sizlerin kanalıyla toplumumuza ve ilgililere bir kez daha duyurmak için bu açıklamayı yapıyoruz.

“Kamu ve toplum yararına yapılan kentsel mücadelede önemli bir rol üstlenen Temsilcisi olduğumuz Mimarlar Odası Ankara Şubesi; meslektaşlarının sorunlarının yanı sıra ülkemizin, kentlerimizin imar sürecini, kentleşme sorunlarını izleyen ve gerektiğinde müdahale eden, Türkiye’deki bütün bu rant ve haksız kazanç süreçlerini ortaya çıkarmak için var gücüyle çalışan, doğayı ve kentsel mirası korumak adına yapılan bütün yanlışlarda sesini en gür biçimde çıkaran bir örgüttür.

Siyasal iktidarların, belediyelerin ve kurumların yaptığı her yanlış uygulamayı ortaya çıkarması, bu uygulamalardan çıkar ve kazanç sağlayan kişileri çok rahatsız ediyor olmalı ki; baskılara rağmen yıllardır mücadelesinden vazgeçmeyen örgütümüze şimdi de sürgünlerle soruşturmalarla bedel ödetmeye çalışıldığını görüyoruz.

           “ Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Yönetim Kurulu üyesi sayın Ali Atakan’ın İller Bankası çalışanı olarak iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışılamayacak durumdaki hizmet binasının koşullarını belgelediği için hakkında verilen sürgün kararı ile kent suçları ile ilgili her alanda mücadele veren, Yönetim Kurulu Başkanı sayın Tezcan Karakuş Candan hakkında Sinan Aygün’ün hukuk yoluyla rantına engel olunması nedeniyle yaptığı şikayet üzerine; İçişleri Bakanlığı ve Çankaya Kaymakamlığı tarafından açılan soruşturmayla ilgili, yapılacak her türlü mücadelede, tüm gücümüzle Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yanında olduğumuzu açıkça bildiriyoruz.

            “Ülkemizdeki her türlü imar suçlarını, doğa katliamlarını, çıkar politikalarını, yok edilen kültürel değerleri topluma açıklayıp, deşifre eden, halkın aydınlık yarınlara kavuşması için, kendilerini öne süren bu cesur insanlar, böylesine mücadele verirlerken, sürgünlerle, soruşturmalarla cezalandırılıp, korkutulup, susturulmaya çalışılması, mimarlar olarak bizleri, bunları yapanlara karşı çok daha hırslandırdığının bilinmesini istiyoruz. Çünkü hakikatin, gerçeklerin açığa çıkmasının önüne kimse geçemez. Hukuk normları ve bilimsel hakikatlerle konuşan, bütün itirazlarını da bu haklı gerekçeler üzerinden değerlendiren, o yönde çalışan bir örgütün korkacak, saklanacak ya da susacak bir durumu yoktur. 

            “Bilsinler ki; Mimarlar Odası Ankara Şubesi tek başına bir örgüt değildir. O, Anadolu’dur.  İki üç kişiyi hedef alarak susturulabilecek bir örgütlülük değildir, O, yüzlercesidir, binlercesidir.

            Biliyoruz ki Zonguldak’ta, Bartın’da, Bolu’da, Kdz. Ereğli’de, Kastamonu’da, ,Karabük’te, Sivas’ta, Tunceli’de, Çorum’da, Kırıkkale’de, Kırşehir’de, Yozgat’ta, Nevşehir’de, Düzce’de bir kent suçu işlenirse Ankara Şube bizimledir: Korunması gereken bir eserimiz, doğa alanımız varsa, bir eli bizimle beraber onun üzerindedir. Ve bilinsin ki; eğer Mimarlar Odası Ankara Şubesi hedef alınıyor ve korku salınmak isteniyorsa tüm bu coğrafyadaki meslektaşlarının da bir eli onların üzerindedir.

“Bu yapılanlar; Ali Atakan ve Tezcan Karakuş Candan kişiliğinde TMMOB ve Mimarlar Odası’na ve kentlerimiz için, halkımız için verilen mücadelelerimize açık saldırıdır. TMMOB ve Mimarlar Odası örgütlülüğüne, Ankara Şube örgütlülüğüne asla boyun eğdiremezler ve seslerimizi kısamazlar.

“Ankara Şubemiz ve Meslektaşlarımız adına, haksızlığı yapanlara bir kez daha sesleniyoruz:

“Buradayız, susmuyoruz, susmayacağız. Sizler gidene kadar da, peşinizi bırakmayacağız!”

           “Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (HABER: BEYHAN BALLI)