VALİ İbrahim Akın’dan 100. Yıl mesajı:

“Kırşehir, milli mücadelemizin Önderi
için büyük bir umut kaynağı olmuştur”

VALİ İbrahim Akın’ın “Atatürk’ün ilimize gelişinin 100. yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Ulu Önder Atatürk’ün Ankara’ya ilerleyişindeki önemli ve son duraklardan birisi olan Kırşehir’in milli mücadelenin önderi için büyük bir umut kaynağı olduğuna dikkat çekerek, mesajında şunları ifade etti:
“İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi Mustafa Kemal Paşa ve Temsil Heyeti’nin ilimize gelişlerinin 100. yıldönümünde, yurdumuzu düşman işgalinden temizleyerek bizlere hür ve bağımsız bir gelecek bırakan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ecdadımızı saygı ve minnetle anıyorum.
“Bildiğiniz üzere 1. Dünya Savaşı’nın ardından yurdumuzun dört bir tarafı düşmanlarca işgal edilmiş ve milletimiz esaret altına alınmak istenmiştir. Milletin kurtuluşunun yine milletin azim ve kararıyla sağlanacağına inanan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Samsun’dan Anadolu’ya çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmak için çalışmalara başlamışlardır.
“Sivil ve askeri yöneticilere gönderilen Havza Genelgesi ve yayımlanan Amasya Tamiminden sonra Erzurum ve Sivas Kongreleri yapılmıştır. Bu çalışmaların ardından Mustafa Kemal Paşa, milli bilinci uyandırmış ve Temsil Heyeti ile birlikte milli mücadelenin merkezi olan Ankara’ya doğru yoluna devam etmiştir.
“Ankara’ya ilerleyişindeki önemli ve son duraklardan birisi olan Kırşehir, milli mücadelemizin önderi için büyük bir umut kaynağı olmuştur. 21 Aralık’ta Mucur’a gelen Mustafa Kemal Paşa 3 gün süreyle Mucur ve Hacıbektaş’ta önemli görüşmeler yapmış, 24 Aralık günü geldiği Kırşehir’de halkın büyük sevgisi ve desteğini görmüştür.
“25 Aralık’ta da Kaman’a geçerek temaslarını sürdüren Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki heyet, ilimizde kaldıkları süre içerisinde Kırşehirlilerin vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğunu ve yurdumuzun düşmandan kurtulması için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu görmüşlerdir.
“Neticede, 1920’de kurulan Büyük Millet Meclisi önderliğinde Kurtuluş Savaşı başlatılarak, tüm yokluklara rağmen yurdumuz düşmanlardan temizlenmiştir. İşte, halkımızın birlik ve beraberliği ile kazanılan bu zafer sonucunda milletimiz Cumhuriyete kavuşmuştur.
“Değerli Kırşehirliler, işte, bu tarihi günün üzerinden tam 100 yıl geçmiştir. Bir asır önce Milli Mücadelemizin Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlayan Kırşehirliler, bugün de aynı duygu ve gururu yaşamaktadır. Bu duygularla, ilimize gelişinin 100. Yıldönümünde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onunla omuz omuza mücadele vermiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)