Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) her yıl “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde coğrafi sınır tanımaksızın, tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor.
Önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok” “Şiddete Göz Yumma” “Şiddete Hakkın Yok” gibi kampanyalar düzenleyen ve kamuoyunun dikkatini kadına şiddet sorununa yönelten KADEM, bu kez “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında hazırladığı kampanyada ‘Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganıyla topluma sesleniyor.
Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Kırşehir Kadem İl Temsilcisi Müge Şebnem Şahin, “Özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimelerin; cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya gelmesine sıklıkla tanık oluyoruz.  Hem araştırmalar hem de medyaya yansıyan acı olaylar bunu doğrular nitelikte. Oysaki sevgi; şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelmemesi gereken bir kavram… Biz bu sonuçlardan yola çıkarak, şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan bir kampanya düzenledik. “Şiddetin Bahanesi olmaz” sloganlı kampanyamızda, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların maruz kaldığı şiddet türlerine dikkat çekmek istedik. Kampanya filmimizde kadınlara ‘sevgi ile şiddet yan yana gelmez, kendini kandırma’ mesajı veriliyor. Bu şekilde, şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda kadın/erkek herkeste bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 
25 Kasım Perşembe günü saat 12.00 de Kadem Kırşehir Temsilciliğimizde düzenleyeceğimiz “Şiddetin Bahanesi Olmaz” kampanyamızın tanıtım programına katılımınız bizi onurlandırır” dedi. (HABER MERKEZİ)