Başkan Ekicioğlu: “Her nerede ve ne şekilde olursa olsun yaşanan 
sevinçler ve acılar hepimizin ortak noktada buluşma alanlarımız”

Kırşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Antalya’da devam eden yangınlara müdahale etmeyi sürdürüyor. 
Türkiye’de yaşanan tüm doğal afetlerde etkin görev alan Kırşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Bu kapsamda Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatı ile Antalya ve Muğla ilçelerinde devam eden yangınlara müdahale için Manavgat ve Marmaris’e ulaşan Kırşehir Belediyesi ekipleri olay yerine ulaşır ulaşmaz çalışmalarına başladı. Yangının en kritik bölgesinde çalışma yürüten ekipler, yangından etkilenen köylerdeki tahliye işlemlerine destek veriyor. 
Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2 araç ve 5 personelle Marmaris ve Manavgat'ta yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yurdun dört bir yanında yaşanan yangın felaketinden büyük üzüntü duyduklarını açıkladı. 
Başkan Ekicioğlu, Belediye İtfaiye Müdürlüğü personel ve araçlarının Marmaris ve Manavgat'taki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Cumartesi günü yola çıktığı ve müdahale çalışmasına katıldığını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:
“Sevgili Kırşehirliler, ülke olarak hem iyi hem de zor günleri bir arada yaşıyoruz. Bir yandan Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Kadın Milli Takımımızın başarısı; yine Olimpiyatlarda Türkiye'nin ilk altın madalyasını kazanarak bizleri de bu gurura ortak eden Milli okçumuz Mete Gazoz’un sevincini yaşarken, diğer yandan da ne acıdır ki ülkemizin dört bir yanından gelen sel, yangın ve beraberindeki vefat haberleriyle içimiz yanıyor.
“Her nerede ve ne şekilde olursa olsun yaşanan sevinçler ve acılar hepimizin ortak noktada buluşma alanlarımız. Bu ülke ve bu ülkenin evlatları Kurtuluş Savaşı’nda nasıl dünya emperyalistlerine karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ardında kenetlenip küllerinden yeniden doğuş destanını dünya aleme göstermişlerse, yaşadığımız bu acı tablolar karşısında da bir olup dayanışma ruhu ve kardeşlik değerlerinin bizlere kazandırdıklarıyla çıkmasını başaracaktır.
“Bilindiği üzere 2019 yılının temmuz ayında da yurdun çeşitli bölgelerinde ardı ardına çıkan orman yangınlarını Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, 2 yıl önce 'yangın söndürmede kullanılan hava aracı sayısını iktidara sormuş ve gereken bütçenin neden ayrılmadığına bir türlü anlam verilemediği de vatandaşlarımızla paylaşmıştı. 
“Ülkemizin acil ihtiyacı Kanal İstanbul ya da HES’ler vb. projeler değil, halkımızın hayatına mal olabilecek felaketlerin önüne geçilmesi için acil alınması gereken önlemlerdir.  Maalesef gerekli tedbirler ve önlemler alınmadığı için sadece 2020 yılında çıkan 3399 yangında 20.971 hektar ormanımız yanmış. Bu yangınların %54’ünün yani yarısından fazlasının sebebi belirlenememiş. Son 5 yılın verilerine baktığımızda 13.853 yangın çıktığını görüyoruz. Yani son 5 yılda her gün en az 7 yangın çıkmış. Bu yangınların da yarıdan fazlasının, 7176’sının sebebi bilinmiyor. 
“Yaşanan bu gelişmelerden ülkemizde çıkan orman yangınları karşısında uçak, helikopter gibi yangın söndürme envanterimizin yetersizliğini rahatlıkla görebilir. İstenseydi gereken tedbirleri alınabilir ve bugün yaşanan felaket belki de bu boyutuyla yaşanmazdı. 
“Son yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısı ne yazık ki 7'e yükseldi ve içimiz yanmaya devam ediyor. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak yaşanan bu acıyı paylaşıyor ve yurdun neresinde olursa olsun halkımızın yardımına koşacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz araçlarımızla Marmaris ve Manavgat'taki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Cumartesi günü yola çıktı ve müdahale yerlerine ulaştı. Bir kez daha yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)