Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İl Genel Meclis Başkanı Seyfi mesajında, “Miraç, Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V ) Efendimizin, Allah’ın sonsuzluğu, yüceliği ve O’nun nihayetsiz kudretine yaptığı en görkemli şahitliktir” dedi ve şöyle devam etti:
“Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in Rabbimizin huzuruna kabul edilişini temsil eder. İdrak ettiğimiz Miraç kandil vesilesiyle, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, herkese sevgi ve dostluk penceresinden bakarsak, bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten anlamına uygun idrak etmiş oluruz.
“Biz müminler için müjdedir. Rabbimiz, kendisine ortak koşmayanların büyük günahlarının bağışlanacağını bu kutlu gecede müjdelemiştir. Miraç değerleri, bizlere yüce ve anlamlı ufuklar açan kutsal değerlerdir. Bu ulvi değerler, bizleri ebediyen huzur içinde kalınacak cennete götürür. Yeter ki bizleri yükseltecek bu değerlere sımsıkı sarılalım ve bunları hayatımıza yansıtmakta kararlı olalım. Yeter ki Burağımız, imanımız, ibadetlerimiz, Salih amellerimiz ve güzel ahlakımız olsun. Böyle olduğu takdirde hayatımızın her anı bizim için miraç olacaktır.
“Miraç gecesi zihinlerimizde berraklığa, kalplerimizde ferahlığa, hayatımızda huzura vesile olsun. Rabbimizden gelen namaz davetine yürekten icabet edip omuz omuza kıyama duralım. Birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Miracın bereketiyle secdelere varalım. İmanın onurunu, kul olmanın sorumluluğunu bir kez daha hatırlayalım.
“Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve hemşerilerimin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Çok zorlu ve imtihanlar ile geçen ve hep birlikte kenetlenmeye ihtiyacımız olan bu zamanlarda; Bu mübarek gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin, bütün İslam Âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum.” (HABER MERKEZİ)