Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik:

“Türk Milletini ve devletini kimsenin

yıkamayacağını 15 Temmuz bir kez

daha gözler önüne sermiştir”

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Aziz Türk Milleti’nin 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı büyük bir demokrasi destanı yazdığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Çelik mesajında şunları ifade etti:

“Darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz, büyük bir sağduyu, kararlılık ve mücadelesi ile 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz tankların, topların önüne durmuş milletini ve devletini kimsenin yıkamayacağını 15 Temmuz'da bir kez daha gözler önüne sermiştir. O gün, milletimiz gerçekten önemli bir demokrasi sınavı vermiştir. Verilen bu demokrasi sınavından da başarı ile de çıkılmıştır. Hainler o gün milletin silahını yine millete doğrultmuşlardır. Ancak necip Türk milleti o silahların karşısına geçerek, göğsünü siper etmiştir. Necip Türk milleti yine tankların, topların önüne geçerek bu milleti kimsenin kirli elleriyle yıkamayacağını göstermiştir.

“Tüm Türkiye'nin dört bir yanında hainlerin yapmak istediği darbe girişimini ailesi ve kendisinin canı pahasına dimdik duruşu ile dünyaya örnek olmuş liderimiz, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, Türk milletinin vakur duruşu ile sonuçsuz kalmıştır.

“Bayrağımıza, ezanımıza, devlet, kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canları pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı büyük bir demokrasi destanı yazmıştır.

“Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, vatanımızı, milletimizi ve egemenliğini korumak için canını veren 246 şehidimizi rahmet ve minnet ile, yüzlerce gazimizi de saygıyla yad ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün geleceğimiz açısından yeni bir dirilişe vesile olmasını Rabbim‘den niyaz ediyorum. “Allah bir daha bu asil millete böyle kara bir gece yaşatmasın.” (HABER MERKEZİ)