DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atık su arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan Kırşehir (Yeni Kuyular) İçme suyu Arıtma Tesisinde gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Günlük arıtma kapasitesi 21.600 m³ olacak olan tesis ile Kırşehir halkına arıtılmış ve yaşamsal olarak en kaliteli su verilmesi hususunda Kırşehir (Yeni Kuyular) İçme suyu Arıtma Tesisinde çalışmaları tamamladık. İş kapsamında paket arıtma, idari bina, jeneratör binası, dekantör binası, membran binası, havalandırma binası, fosseptik yapısı, teknik galeri, bekçi binası, tesis giriş kapısı, tesis çevre duvarı ve tel çit imalatları, elektrik, tesisat, scada haberleşme sistemi, peyzaj işleri kapsamında tesis içi yollar, otomatik sulama sistemi, ağaç teminleri ve dikimi tamamlanmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)