CHP Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan:
“Kırşehir halkımızdan ne kaçırılıyor?”

Yıldızhan: “Demokrasi Gazisi Kırşehir Halkına bunu yaşatmayın”

    CHP Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, Kırşehir’de hükümet Binası olarak yapımına başlanan, ardından bundan vazgeçilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edilerek yurda dönüştürülen inşaattaki malzemelerin toplanıp götürülmesini değerlendirerek, “Kırşehir halkımızdan ne kaçırılıyor?” diye sordu.
Kırşehir halkının daha duyarlı davranarak burasının Hükümet Binası olarak tamamlanmasını talep ettiklerini belirten, CHP Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, “Demokrasi Gazisi Kırşehir Halkına bunu yaşatmayın” dedi.
Kırşehir halkının Hükümet Binası’nı yeniden istediklerini belirten Başkan Yıldızhan yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir halkımızdan ne kaçırılıyor? Ankara Caddesi’nde bulunan Hükümet Binası İnşaatında önce kalıplar toplanarak taşındı. 1954’de Kamyonlarla Hükümet binasının eşyaları Nevşehir'e taşındığının bir benzeri Kırşehir halkı hafızası bunu iyi bilir. Şimdi 28.04.2021 tarihi sabahında inşaat etrafında manidar yurt afişleriyle donatılması bizlere ‘Hükümet Binamız yurt mu yapılıyor?’ sorusunu aklımıza getirdi.
“Daha Önce Dershane ve yurt olarak kullanılan Resmi daire şartlarına ve estetiğine uymayan şehrin bir köşesine Nüfus Müdürlüğü, Göç İdaresi, İl Dernekler Müdürlüğü vb. bazı kurumlar yer yokluğundan taşındı. Tapu Sicil Müdürlüğü ayrı bir binada Tapu Kadastro ayrı bir binada, şehrin başka bir ucunda kirada otururken, halkı sokak sokak, mahalle mahalle resmi kurum arattırırken önceden Hükümet binası olan elverişsiz ve güvensiz olduğu için yıkılarak SADECE temeli üzerine yapılacak binanın bedelinden daha fazla masraf edilen (bu rakam 13 milyar lira civarında deniyor) inşaat kimin eli değdi de durdurulmuştur.
“İnşaatın olduğu güzergahta hiçbir Üniversite bulunmazken, üniversitenin içerisinde daha yapımı yeni tamamlanmış yurtlar varken en vahimi de yurt olan binaya resmi kurumlar taşınmışken önceliğimizin Hükümet Binası olduğu apaçık ortadadır. 
“81 İlin içerisinde devlet kurumları bir arada toplanmayan yani Hükümet Binası olmayan tek il Kırşehir iken buradaki afişler ve hummalı çalışma neyin nesidir ve binanın etrafı bu resimlerle neden donatılmıştır.
“Şimdi Tüm Yetkililere sesleniyorum. Kırşehir halkı sizleri daha duyarlı davranarak burasının Hükümet Binası olarak tamamlanmasını talep ediyor Demokrasi Gazisi Kırşehir Halkına bunu yaşatmayın lütfen. Biz Hükümet binamızı istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)