Vali İbrahim Akın:

“Kırşehir halkı her zaman 
Ata’sına destek vermiştir”

Vali İbrahim Akın, Atatürk’ün İlimize Gelişinin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kırşehir halkının vatanın kurtuluşu için yola çıkan Temsil Heyeti Başkanı Mustafa Kemal Paşa ve üyelerini büyük bir coşku içinde karşıladığını ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdiklerini ifade eden Vali Akın, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Saygıdeğer Kırşehirliler,
“İlimize gelişlerinin 101. Yıldönümünde İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi Mustafa Kemal Paşa ve Temsil Heyeti’ni saygı ve minnetle anıyoruz. 
“Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'ndan yenik sayılmasıyla işgal edilen vatan topraklarını kurtarmak için Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya çıkmışlardır. Yapılan temaslar ve düzenlenen kongrelerde alınan ‘milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ilkesi gereğince, Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyeti Milli Mücadelenin merkezi olarak seçilen Ankara’ya hareket etmişlerdir.
“Milletimizin birlik ve beraberliğini perçinlemek ve Milli Mücadele ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla Temsil Heyeti Ankara’ya geçerken, yol güzergâhı üzerinde olan illerde de temaslarını sürdürmüş, Mucur ve Hacıbektaş’ta 3 gün süren incelemelerin ardından 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e gelmişlerdir.
“Kırşehir halkı vatanın kurtuluşu için yola çıkan Temsil Heyeti Başkanı Mustafa Kemal Paşa ve üyelerini büyük bir coşku içinde karşılamış ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirmişlerdir. 25 Aralık’ta Kaman’a geçen Mustafa Kemal Paşa, Kırşehirlilerin vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğunu görmenin mutluluğuyla ilimizden ayrılmışlardır.  
“Milletinin tüm varlığı ile arkasında olduğunu görmek Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki millet temsilcileri için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur. 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisimizin açılması, düzenli ordunun kurulması, milletimizin tüm varlığıyla bu mücadeleye destek olması kurtuluş ümidimizi daha da artırmıştır. Nitekim vatanın kurtuluşu için verilen bunca emek boşa çıkmamış, halkımızın azim ve kararlılığı sayesinde Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır.  
“Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de kutsal vatan topraklarını her türlü tehditten korumak için mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlıdır. Kırşehir halkı, tüm yokluklara rağmen verdiği eşsiz mücadele ile Cumhuriyete ulaşan yolu açan Mustafa Kemal Paşa ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onları saygı ve minnetle yâd edecektir.
“Bu duygularla, ilimize gelişinin 101. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onunla aynı inanç uğrunda mücadele vermiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)