Bu sene 33.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk öncülüğündeki esnaflar Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
İlimizdeki oda başkanlarının yer aldığı ziyaret sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, temelinde kardeşlik ve dürüstlüğü barındıran Ahilik felsefesinin merkezi Kırşehir’de esnafların birlikte hareket etmesini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
Ahilik ilkelerinin ticaret hayatında tam manasıyla uygulandığında daha kaliteli üretimin sağlanabileceğini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını nedeniyle Ahilik Haftası kutlama programında bazı kısıtlamalar yaptık. Alınan her türlü tedbire uyarak, kuralları uygulayarak salgın sürecini sağlıklı bir şekilde atlatıp eski güzel günlere en kısa sürede dönmeyi ümit ediyoruz. İnanıyorum ki Ahilik Haftasını önümüzdeki sene eskiden olduğu gibi yine bayram havası içerisinde geçireceğiz. Bugün kutlamaya başladığımız 33. Ahilik Haftası etkinliklerinin ilimize ve ahiliğe yakışır bir şekilde kutlanması için esnaflarımızla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu vesileyle, tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk de konuşmasında, Ahilik Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri bu ziyaretin esnafımızın devletimizin yanında olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.
Ziyaret, Vali İbrahim Akın ve esnaflar arasında yapılan sohbet ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)