Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı

KIRŞEHİR ESNAFI SIKINTIDA!

Lokantacılar, Kasaplar ve Pastacılar Odası Başkanı

Hasan Ünlü, üyelerinin sıkıntılarını dile getirdi

         Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü son haftalarda özellikle gıda ürünlerinde meydana gelen fiyat artışlarını ardından denetimlerini yoğunlaştırdı.

         Kırşehir Lokantacılar, Kasaplar ve Pastacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü, yapılan denetimlerin olmasına itirazları olmadığını, ancak esnafların sürekli bağlı bulundukları odalara başvurarak fiyat listelerinin güncellemelerini istemelerinin yanlış olduğuna dikkat çekti.

         Maliyetlerin aylık, haftalık değil günlük, hatta saatlik değiştiği bir ortamda Kırşehir’deki esnafların sürekli fiyat değişikliğine gitmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Hasan Ünlü, bu konuda gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

         “Son günlerde Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri esnaflarımızı denetlemeye ayrı bir önem vermeye başladı. Ben ve üyelerimizin bu denetimlerden hiçbir zaman rahatsız olmaları mümkün değildir. Elbette denetimler yapılacak. Ancak maliyetlerin sürekli arttığı bir dönemde esnaflarımızda bu artışları etiketlere yansıtmak zorunda kalıyorlar. Lokantacı, dönerci, kasap ve pastacı esnaflarımız bu denetimler karşısında zor durumda kalıyorlar. Çünkü bu esnaflarımızın sattıkları tüm ürünlerin fiyatlarını oda aracılığı belirlenmeleri ve buna görev fiyat tarifelerini işyerlerine asmaları isteniyor. Artık fiyatlar aylık, haftalık, hatta günlük değil saatlik değişiyor. Bu demek oluyor ki esnaf işi gücü bırakıp sürekli zam için odaların yolunu tutmaları ve buna göre fiyat artışı yapmaları gerekiyor. Fiyatlar serbest olmalı ki esnaf rekabete girmeli ve halk ta kendine uygun fiyat nerede ise orada almalı. Bizim isteğimiz Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetimlerde bunu göz önünde bulundurarak zaten doğru dürüst iş yapamadığı için neredeyse işyerlerini kapatmaya doğru giden esnaf ve sanatkârlarımıza yardımcı olmalarını istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)