Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, bayram tatilinin milli birlik ve beraberlik duygularıyla huzur, barış ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla yürütülen görevlere ek olarak gerekli tedbirleri aldı.

Vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için alışveriş merkezleri, kuyumcular ve bankalar civarında, şehirlerarası otobüs terminalinde yaya devriyeler ve motorize ekipler görevlendirildi.

Şehrin giriş çıkış noktalarında trafik ve asayiş yönünden suçların önlenmesi ve suçluların yakalanabilmesi için belirli saatlerde yol kontrolleri yapılacağı bildirilirken, ilimiz merkezinde bulunan Bağbaşı, Kümbetaltı, Aşıkpaşa, Şehitlik Mezarlıkları’nda vatandaşların dini duygularını suiistimal etmek isteyen şahıs veya şahısların önlenmesi amacıyla görevlendirilen ekiplerce mezarlık ziyaretlerinin huzur ve sükun içerisinde geçirilmesi sağlanacak.

Umuma açık ve umuma mahsus yerlerde herhangi bir üzücü olay meydana gelmemesi için gerekli denetim ve kontroller aralıksız yapılacak.

Araç ve yaya trafiği açısından yoğun olacağı düşünülen alışveriş merkezleri ve halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde alınacak trafik tedbirleri ile gerekli trafik düzeni ve güvenliği en üst seviyede sağlanacak.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen ekipler Ankara-Kayseri Karayolu üzerinde görev yapacak ve bayram tatili süresince özellikle aşırı hız, alkollü araç kullanma, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen personel ve ekipler de, şehir içerisinde bayram nedeniyle oluşacak yoğunluk nedeniyle gerekli tedbirleri alırken, olası kazaların engellenmesi ve trafik akışının düzenli olması sağlanacak. (HABER: BEYHAN BALLI)