Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, 2017 yılını uğurlayacağımız yılbaşında herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri aldığı bildirildi.
Pazar gecesi yarısından itibaren 2017 geride bırakıp yepyeni umutlar, hayaller ve planlarla 2018’ye merhaba demeye üç gün kala Kırşehir Emniyet Müdürlüğü de il genelinde tedbirlerini artırdı.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “31 Aralık 2017 Pazar gecesi 2018 yılına girecek olmamız münasebetiyle yapılabilecek yılbaşı kutlama ve etkinliklerinin huzur ve sükûn içerisinde icrası, vatandaşlarımızın alışveriş, ziyaret, seyahat gibi faaliyetleri sürecinde çıkması muhtemel olayların önlenmesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devamı için ilimiz polis sorumluluk bölgesinde Emniyet Müdürlüğümüzce bir dizi tedbirlerin alınmıştır” denildi.
Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde durdurma ve kimlik sorma yetkisi çerçevesinde gerekli uygulamalar yapılacak. Özellikle kuşku uyandıran şahıslar ile çanta, paket ve poşetlere karşı denetim ve kontrolleri titizlikle yürütecek olan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, meydana gelebilecek her türlü olayın yanı sıra gasp, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaç gibi olayların önlenmesine yönelik de görev yapacak.
Alışveriş merkezleri civarı, ana güzergahlar ile kavşaklarda trafik akışı sorunsuz olarak sağlanacak. Yılbaşı gecesi kutlama yapılacak otel ve benzeri umuma açık olan yerler civarında da trafik düzeni sağlanacak.
Polis, şehirlerarası otobüs terminali ve benzeri toplu taşıma araçlarının geçiş güzergahları ile hareket noktalarında da denetimleri artıracak. Emniyet Müdürlüğü, alkollü araç kullanımı ve bunun sonucunda meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla da sürücüler üzerinde gerekli denetimlerin yapılabilmesi için personel görevlendirecek.
Emniyet Müdürlüğü açıklamasında alınan diğer tedbirler de şu şekilde sıralandı:
“Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, taşkınlık yapmak sureti ile vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışlara müsaade edilmeyecektir. Havai fişek ve maytap benzeri patlayıcı maddelerin muhafazası, taşınması, satışı, satın alınması ve kullanılması ile ilgili esas ve usullerin düzenlenmiş olduğu yasal mevzuatlarda belirtilen hususlara azami özen ve hassasiyet gösterilecek, konuyla ilgili kontroller titizlikle yürütülecektir. Şehir içi ve dışı ulaşım yerleri, otobüs ve minibüs duraklarında oluşacak yoğunluğu göz önünde bulundurarak, can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik kontroller sürdürülecek, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik kontroller uyarıcı ve yardımcı olucu tarzda sürdürülecektir. Görevli ekipler görev bölgelerinde özel güvenlik görevlileri tarafından korunan yerleri kontrolleri esnasında özel güvenlik görevlilerini de duyarlı olmaları hususunda bilgilendireceklerdir. Alınan tedbir ve yapılacak olan kontrollerde her zaman olduğu gibi polis-halk ilişkilerine özen gösterilecek, vatandaşlarımızdan gelen talepler süratle çözüme kavuşturulacaktır. Tüm ekipler, bazı ev ve işyerlerinin boş olduğunu dikkate alarak hırsızlık olaylarına karşı duyarlı bulunacaklardır. Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, denetimde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak, alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, araçları trafik kuruluşlarımıza ait park yerlerine veya yediemin otoparklarda muhafaza altına alınacak ve araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer şahıslar, temin edilecek ticari araçla gidecekleri yere gönderilecektir.
“Mevsim şartları göz önüne alınarak, güzergah üzerinde ve ana arterlerde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı kontrol edilerek mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı v.b.) olmayan araçların mutlaka eksikliklerini tamamlamaları sağlanacak, yol durumları titizlikle takip edilerek, vatandaşlarımızın kapalı veya sorunlu olan karayollarına yanlışlıkla girerek, mağdur olması engellenecektir. Halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ve ana arterlere özel önem göstererek, vatandaşların seyir ve park güvenliğiyle ilgili önlemler titizlikle alınacaktır. Ankara ve Kayseri Devlet Karayolu güzergâhı ile sorumluluk sahalarındaki ana güzergâhlar üzerinde görevlendirilecek yeterince ekip ve personel ile gerekli trafik tedbirleri emir ve genelgelere uygun olarak alınacak. Yorgun ve uykusuz araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak güzergâh üzerindeki trafik ekiplerimizce müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.”
Tüm Kırşehir halkının yeni yılının da kutlandığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğümüzce önlemler alınmıştır. İlimizde huzur ve güven ortamını sağlamak ve var olan huzur ortamının devamını temin edebilmek maksadıyla, büyük bir özveri ve şevkle görev yaparken tek amacımız şirin ilimiz Kırşehir'in her yönüyle huzur ve güven içerisinde bulunmasını sağlamaktır. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü zaman mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, ücretsiz telefonumuz 155 Polis İmdat, e-mail adresimiz [email protected] ile internet sitemizde bulunan dilek, istek ve şikâyetler bölümü karşılıklı bilgi paylaşımı için sürekli aktif tutularak gelen her bilgi ciddiyetle değerlendirilecektir. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz” denildi.
(HABER: Salih GÜNER)