Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 3’üncü hafta maçlarıyla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor üçüncü haftada galibiyetle tanıştı. Yeşil-beyazlılar deplasmanda Kastamonuspor’u tek golle mağlup etti.
2’nci Lig Kırmızı Grupta 3’üncü hafta maçları tamamladı. Toplam 10 karşılaşmanın oynandığı ligde fileler 26 kez havalanırken bu 10 karşılaşmanın 5’ini ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin ilk haftasını puansız kapatan 2’nci haftasında da Koronavirüs engeline takılan Kırşehir Belediyespor 3’ünü hafta deplasmanda Kastamonuspor’a konuk oldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz ilk yarısı 0-0 biten maçın 70’inci dakikasında Üstün Bilgi’nin kafayla attığı golle 1-0 kazanarak ilk galibiyetini aldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bu sonucun ardından ligdeki ilk galibiyetini alarak 3’üncü haftayı 1 maç eksiği ile 15’inci sırada tamamladı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Kastamonuspor ise 1 puanda kalarak haftayı 17’inci sırada tamamladı.
Ligin ilk haftasında Kırşehir Belediyespor galibiyeti ile başlayan 3 puan serisine geçtiğimiz haftada Başkent deplasmanında sürdüren Turgutluspor, bu hafta kendi sahasında konuk ettiği Pendikspor’u 2-1’lik skorla mağlup ederek 3’te 3 yapıp yoluna kayıpsız devam edip 9 puanla 3’üncü haftayı lider olarak tamamladı. Pendikspor ise 3 puanda kalarak haftayı 12’nci sırada geride bıraktı.
Ligin güçlü ekiplerinden olan Serik Belediyespor sahasında konuk ettiği Bayburt İl Özel İdarespor’u 4-1 gibi oldukça farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Ligdeki 2’nci galibiyetini alan Akdeniz temsilcisi puanını 7’ye çıkararak 3’üncü haftayı 2’nci sırada tamamladı. 2 maç eksiği bulunan Bayburt İl Özel İdarespor ise 1 puanda kalıp 3’üncü haftayı 18’inci sırada geçti.
Kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Sakaryaspor ile karşılaşan Tarsus İdmanyurdu mücadeleden 1-1’lik skorla berabere ayrıldı. Her iki ekip haftayı 1’er puanla kapatırken, Tarsus, 3’üncü haftayı 5 puanla 5’inci, Sakaryaspor ise 5 puanla 6’ncı sırada kendine yer buldu.
Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor Ligin 3’üncü haftasında ligin en zor deplasmanlarından olan Eyüpspor ile karşılaştı. Mücadeleyi 2-0 kazanan Karacabey Belediyespor puanını 7’ye çıkararak 3’üncü haftayı averajla 3’üncü sırada tamamladı. Bu yenilgi sonrası 4 puanda kalan Eyüpspor ise 3’üncü haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Son 2 karşılaşmasından beraberlikle ayrılan Kırklarelispor, kendi sahasında karşılaştığı Pazarspor’u 4-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı. Puanını 5’e çıkaran Kırklarelispor 3’üncü haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak 2’nci Lige yükselen Pazarspor’un inanılmaz düşüşü devam ederken Karadeniz temsilcisi 3 maçta henüz puanla tanışamayarak 3’üncü haftayı 19’uncu sırada bitirdi.
İlk hafta Tarsus ile deplasmanda 1-1, daha sonra evinde Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Vanspor 3’üncü hafta evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor’u tek golle geçerek ilk galibiyetini aldı. 3 maç sonunda puanını 5’e çıkaran Vanspor 3’üncü haftayı 7’nci sırada tamamladı. 1 maç eksiği bulunan Sivas Belediyespor ise bu yenilgi sonrası 1 puanda kalarak 3’üncü haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Geçtiğimiz sezon ligden düşen Federasyon tarafından liglerin tescil edilmesinden sonra küme düşmesi kaldırılan Kardemir Karabükspor’un geçen sezonki kötü grafiği devam ediyor. Ligin 3’üncü haftasında sahasında konuk ettiği Elazığspor’a 3-1’lik skorla kaybeden Karabükspor henüz puan dahi alamadı ve 3’üncü haftayı en son sırada tamamladı. 1 maç eksiği bulunan Elazığspor ise puanını 4’e çıkararak 3’üncü haftayı 8’inci sırada geçti.
Haftanın son karşılaşmasında ise iki Ankara takımı Etimesgut Belediyespor ile Başkent Akademirspor ile karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi ve her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. (HABER: SALİH GÜNER)