Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Şehide Vefa Şühedaya Dua" programı düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, kahramanlık türküleri eşliğinde tiyatro gösterisi yapıldı.

Programda Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sahne aldığı tiyatro gösterisinde askere giden bir gencin yaşadıkları ve ailesine şehit haberinin verilmesi canlandırıldı.

Öğrencilerin gösterisi nedeniyle salonu doladuran şehit aileleri ve vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, programda yaptığı konuşmada, Kırşehir'in 3'ü öğretmen, 19'u polis ve 173'ü asker olmak üzere toplam 195 şehit verdiğini söyledi.

Kılıçaslan, şehit ailelerinin göreve geldikleri 2017 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle 5 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kılıçaslan, uyguladıkları projelerle şehitlik ormanı oluşturduklarını, fotoğraf sergileri açtıklarını ve 16 farklı program gerçekleştirdiklerini dile getirerek şunları ifade etti:

“Bugün burada Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanlığı olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Cennet Vatanın Kutsal Emanetleri” projemiz kapsamında şehitlerimizin bir kez daha anılması, minnetlerimizin birkez daha dile getirilmesi adına farkındalık yaratmak, şehit ailelerimizi sizlerle buluşturmak ve onların acılarını hafifletip, yaşadıkları onuru sizlere aktarmak adına hazırlamış olduğumuz Şehide Vefa, Şühedaya Dua programımızı icra edeceğiz.

“3’ü öğretmen, 19’u polis ve 173’ü de asker olmak üzere toplam 195 şehit vermiş bir iliz. Biz bu ateş düşen 195 ailenin Gerek fiziksel, gerekse gönül bağı ile acılarımızı, dostluklarımızı paylaşıyoruz. Etkinliklerimizi Dernek yönetimimiz ve aileler olarak birlikte organize etmeye gayret ediyoruz. Bir toprak parçasını bizim için vatan eyleyenlere rahmet olsun… Bu millet tarihin hiçbir döneminde vatansız kalmamıştır. Çünkü bu millet için vatan kutsaldır, millet için namustur, anadır, uğruna ölünesi değerlerimizin bütünüdür. Bugün, toprağı kanla sulamış bize vatan eyleyenleri anıp, ruhlarına dua gönderme günüdür. Büyük Atatürk veciz bir sözünde; “Türk evladı, atasını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendisinde kudret bulacaktır” diyor. Bize düşen bu milletin evlatlarına, Türk tarihini en doğru şekilde öğretmek olmalıdır. Geçmişinden feyz alan, güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için çabalayan nesilleri yetiştirmek olmalıdır. Bizler Bu feyzle ve aşkla yola çıktık. Göreve geldiğimiz 2017 yılından itibaren İçişleri Bakanlığımız ve Gençlik Spor Bakanlığımız desteğiyle 5 proje hayata geçirdik. Projelerimizin dışında yaptığımız etkinlik ve faaliyetlerle şehit ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bir şehitlik ormanı oluşturduk. Şehit Ailelerimizle, Şehitlerimizin manevi ocağı Çanakkale ilimize geziler düzenledik. Şehit Ailelerimizle Bozkırdan Karadeniz’ e Kardeşlik gezisi düzenledik. Fotoğraf sergileri açtık. Sevgi Evleri, huzurevleri ve hastane ziyaretleri gerçekleştirdik. Toplu Sinema etkinliğine katıldık. Tiyatro programları düzenledik. Serdar Tuncerin de katılımıyla Şiir ve müzik dinletisi programları düzenledik. Şehitlerimizin Halıya Dokunmuş fotoğraflarını Şehit ailelerimizi ziyaret ederek hediye ettik. Ampute Milli Futbol Takımını Şehit Ailelerimizle buluşturduk. Şehit ailelerimizle Piknik etkinlikleri düzenledik. Şehitlerimiz için Aşure ikramlarında bulunduk. Şehit Ailelerimizle İftar programlarında bir araya geldik. Sportif faaliyetlerimiz kapsamında şehit ailelerimize bocce eğitimleri verdik. Şehitlerimizin isimlerinin bulunduğu künyelerle şehitler Ağacı Oluşturduk. İlimizde ilk olarak Kırşehirli Şehitlerimizin yer aldığı Şehitler Albümü hazırladık. Şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak amacıyla 14 şehidimiz için belgesel hazırladık. Ayrıca geleneksel olarak her ay şehit ailelerimizle birlikte derneğimizde Şehitlerimiz için Mevlüt ve Kuran okuma etkinliği düzenlemekteyiz.  Bizler Kırşehir Şehit aileleri olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla, projelerle Şehit Aileleri Dernekleri içerisinde faaliyetleri ile öne çıkan ve adından söz ettiren dernek olmanın haklı onurunu yaşıyoruz.”

"Şehide Vefa Şühedaya Dua" programını İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Cennet Vatanın Kutsal Emanetleri Projesi" kapsamında düzenlediklerini vurgulayan Kılıçaslan, şehit ailelerini bir araya getirerek kaynaştırmayı ve toplumda milli bilinci açık tutmayı hedeflediklerini kaydetti.

Programa, Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. KIRŞEHİR (AA) – (HABER MERKEZİ)