Yüce dinimizin en önemli günlerinden biri olan mübarek Ramazan Bayramı, ilimiz genelinde huzur içinde kutlanıyor.

Tüm İslâm coğrafyasını ortak bir ruhla kaynaştıran Ramazan Bayramı nedeniyle Ahi Evran Külliyesinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Ahi Evran Camiinde kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, ilimiz protokolü, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki bayramlaşma töreninde, vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın bayramın 1. günü(bugün) öğle saatlerinde ilimiz protokolü ile birlikte Fatma Bacı Sevgi Evlerini ziyaret ederek devletimizin koruması altındaki çocuklarla bayramlaştılar. Ardından Vali Akın, eşi Saliha Akın ve beraberindeki protol Huzur Evine geçerek burada kalan büyüklerimizin bayramını kutladılar.

Huzurevinde yapılan bayramlaşma sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi yaşanan pandemi sürecinde sizlerin sağlığını düşünerek sizlerle bir araya gelememiştik. Bugün geldiğimiz noktada salgın sürecini önemli oranda atlattık. Vaka sayılarının önemli ölçüde azalması ile birlikte sizlerle yeniden bir araya geldik. Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sizler bizim baş tacımız, yol göstericimizsiniz. Bizim en önemli hazinelerimiz olan sizlerin tecrübelerinden faydalanmak bizler için çok kıymetli. Devletimiz sizlerin hayatını sağlıklı ortamlarda daha yaşanabilir ve daha kolay sürdürmeniz için gereken tüm imkanları sağlamaktadır. Bizler de sizlere olan hizmetlerimizi aralıksız sürdürmeye gayret ediyoruz. Bu vesileyle, tüm halkımızın ve siz değerli büyüklerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

Bayramlaşma programı, Vali İbrahim Akın ve beraberindeki protokolün ilimizdeki şehit ailelerini ziyaret etmeleri ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)