Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) daha iyi mücadele edilmesi amacıyla Kırşehir'e gönderilen temizlik malzemeleri, kentteki 500 aileye dağıtıldı.
Afganistanlılar Himaye Derneği Başkanı Rabia Habibullah, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki 200 aileye kendilerinin, 300 aileye ise Kırşehir'deki diğer yardım kuruluşlarının temizlik malzemelerini dağıttığını aktardı.
Kentteki maddi durumu elverişli olmayan ailelerin, her şeye olduğu gibi temizlik malzemelerine her zaman ihtiyacı bulunduğunu hatırlatan Habibullah, "Koronavirüs salgın sürecinin devam ettiği bu günlerde, virüsle mücadele en önemli tedbir temizliktir. Temizliğe dikkat edilmesiyle, virüsün yayılım hızı düşecektir. Bu kapsamda, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Kırşehir'deki ailelere dağıtılmak üzere temizlik malzemeleri gönderildi. 2500 temizlik - çamaşır suyu (domestos) ve 960 sabun gönderildi. Kentteki Afganistan, İran, Irak, Suriye uyruklu sığınmacı aileler ile Türk aileler olmak üzere 200 aileye bu temizlik malzemelerinin bulunduğu paketleri dağıttık. Maddi zorluk çeken bu ailelere temizlik malzemeleri dağıtılması, önemli bir ihtiyaçlarının giderilmesini de sağlamıştır. Afganistanlılar başta olmak üzere, sığınmacı ailelere destek olmaya, yardımları onlara ulaştırmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Habibullah ve beraberindeki dernek üyeleri tarafından içinde temizlik malzemesi bulunan paketler, kentteki ailelere dağıtıldı.  (KIRŞEHİR, AA)