Ramazan’ı sıkıntılı geçiren vatandaş bayram alışverişine yöneldi ama fiyatlar el yakıyor!..

 KIRŞEHİR'DE BAYRAM TELAŞI BAŞLADI!..

ON BİR ayın sultanı Ramazan Bayramı’na günler kaldı. Kırşehir’deki vatandaşları tatlı bir telaş sardı. Vatandaşlar alışveriş için, Kırşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlar da halkın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için hazırlıklarına başladı.

Bugün 26. oruçlarını tutan Kırşehirliler 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı’na kavuşacaklar. Bayram öncesi vatandaşları bayram telaşı sardı. Vatandaşlar bayram hazırlıklarını tamamlamak için çaba sarf ederken, Ramazan ayı dolayısıyla durağan bir dönem geçiren Ahi esnafı, bütün ümitlerini bayram alışverişine bağladılar.

Bayram alışverişine başlayan vatandaş, evlerinde temizlik işleri ile baklava ve börek yapıyor, bir yandan de eksiklerini gidermeye çalışıyor. Kırşehirliler bir yandan da ucuz alışverişin yollarını arıyor.

“Kırşehir Çiğdem” muhabirlerinin yaptığı araştırmaya göre, Kırşehir’de şeker, çikolata ve lokum fiyatları geçen yıla göre yüzde 100 ile yüzde 150 oranında arttı. Çikolata: 200-300, şeker: 100-200, lokum: 100-180, kolonya 70-100 lira arasında değişiyor.

TATLI FİYATLARI DA EL YAKIYOR

Kırşehir’de şu an cevizli baklavanın kilosu 200-400 lira arasında değişiyor. Tatlı yapımında kullanılan un, ceviz, fıstık fiyatlarına gelen yüksek orandaki zamların ardından şeker fiyatlarının da çok büyük oranda yükselmesi ile fiyatların arttığını belirten Kırşehir’deki tatlıcılar, “Geçen yıllardaki gibi bir satış ve sipariş beklemiyoruz ama yine de bayrama hazırlık yapıyoruz. Halkımızdan gelen siparişleri de dikkate alarak ona göre tatlı ve börek yapacağız” derken, pek çok hanım da kendi elleriyle börek ve tatlı yaparak bayram ziyaretlerine gelecek misafirlerine ikram etmenin hazırlığını yapıyor.

Öte yandan Kırşehir Belediyesi de Ramazan Bayram’ı hazırlıklarına start verdi. Hazırlıklar kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalara başlandı. (HABER: FAHRETTİN TOKER)

 

Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak