28 Mart 1977 tarihinde kurulan ve dün yayın hayatında 44 yılı geride bırakarak 45 yaşına basan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e tebrik ziyareti yağdı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, CHP İl Başkanı Baran Genç, Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, CHP İl Sekreteri Hüseyin Çakmak, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, AK Parti eski İl Teşkilat Başkanı Berat Bıçakçı ve eski il Yönetim Kurulu üyeleri, CHP eski il başkanları Yılmaz Zengin ve Mithat Mutlu, Ahi Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan ile çok sayıda hemşehrimiz gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Salih Güner’in şahsında tüm çalışanlarının ve yazarlarının 45’nci kuruluş yıldönümünü kutlayarak başarılarının devamını dilediler.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’nin tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır. Basın etiğine uygun olarak haber yapan bir basın kuruluşu, öncelikle halkı doğru bilgilendirme işlevini yerine getirirken bir yandan da vatandaşın hakkını gözetir. Bundan dolayı da çağdaş toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak medya gösterilir. İlimizde kuruluşundan bu yana tarafsızlık ve dürüstlük ilkesinden asla vazgeçmeden Kırşehir'in ve Kırşehirlinin hakkını gözeten haberlere imza atan ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi, bu tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini göstermiştir. Köklü ve ilkeli geçmişi ile yerel basınımızda çok önemli bir yere sahip olan Kırşehir Çiğdem Gazetesi’nin kuruluşunun 45. yıldönümü dolayısıyla Şevket ve Salih Güner’in şahsında gazeteye emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum” dedi.
Ziyaretlerde konuşan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir’de 45 yıldır yayınlanan “Kırşehir Çiğdem” Gazetesinin yayın politikasından övgüyle bahsetti. 
Kırşehir’in her türlü sorunlarını ve sıkıntılarını gündeme getiren “Kırşehir Çiğdem”in duyarlılık gösterdiğini ifade eden Öztürk, bu nedenle Kırşehir’in en saygın gazetelerinden birisi olduğunun altını çizdi.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in sahip ve çalışanlarının 45. yılını kutlayan Bahamettin Öztürk, “Kırşehir Çiğdem”in Kırşehir’e yakıştığını haber ve yorumlarıyla Kırşehir’e ışık tuttuğuna dikkat çekti.
CHP İl Başkanı Baran Genç te Kırşehir’in en uzun ömürlü gazetesi olan Kırşehir Çiğdem’in yaptığı yayınlarla Kırşehir’e hizmet eden saygın gazetelerinden birisi olduğunu belirterek, “Kırşehir Çiğdem gazetemiz halkımızın sesi ve kulağı olmuş, tarafsız ve ilkeli haberleriyle hep öne çıkmış en saygın gazetelerimizden birisidir. Kırşehir Çiğdem Gazetesi hep ilkeli yayın politikasıyla bugünlere geldi. Özellikle demokrasilerde yerel basının önemi, ulusal basından çok daha önemlidir. Kırşehir’de kurulduğu günden bu yana yakından takip ettiğim, ilkeli, dürüst, tarafsız yayın anlayışını sürdüren gazetemiz ‘Kırşehir Çiğdem’in 45. Yıldönümünü kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen de gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in 45. yılına girmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bundan tam 44 yıl önce yayın hayatına başlayan ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi, sorumlu ve ilkeli haber anlayışıyla kuruluşundan bugüne kadar halkımızın güvenilirliğini ve saygınlığını kazanmıştır. Çiğdem Ailesi 45 yıldır başarılı çalışmalara imza atmıştır. 45 yıllık mazisinde doğru, hızlı ve tarafsız haber iletmeyi birinci öncelikli görev edinen ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesinin bu misyonunu sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.
Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül de ziyarette yaptığı kısa konuşmada, “Bir gazete tarafsız, objektif ve ilkeli yayınlar yaparsa herkesin sevgisini, saygısını ve takdirini kazanır. Kırşehir Çiğdem Gazetesi de, 45 yıldır sürdürdüğü dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla, Kırşehir halkı nezdinde o saygınlığı hak etmiş bir basın kuruluşumuzdur. Demokrasiler, yerel yönetimlerde filizlenir, kök salar ve ülke düzeyine ondan sonra yayılır, benimsenir. Demokrasiyi, halkın iradesini doğru ve dürüstçe yansıtamazsak, halkın sesini, halkın istemlerini yerine getirmesini sağlayamazsak, demokrasi sağlıklı işlemez. O nedenle, yerel basında, yerel birimlerde demokrasinin işlemesi ülke demokrasisi için büyük önem taşımaktadır. Bunun da büyük sorumluluğu, büyük işlevi ve önemi, yerel basında çalışan, yerel basın ve medya kuruluşlarının üzerindedir. Kurulduğu günden bu yana Kırşehir’e ve Kırşehirlilere hizmeti ön plânda tutarak, basın ilkelerine uygun yayın politikasıyla herkesin sevgi ve saygısını kazanan, Kırşehir’de ilkeli ve dürüst ve gazetecilik örneği veren ‘Kırşehir Çiğdem’ gazetesi de doğru haber ve yorumlarla Kırşehirlilerin gözü kulağı ve dili olmaktadır. Kırşehir Çiğdem Gazetemiz de ilkeli yayın politikasıyla Kırşehir’e hizmet ederek, önde gelen bir gazete olmuştur. Bu yoldaki yayın politikasıyla gazetemizin sahiplerini ve çalışanlarını kutluyor, Kırşehir’deki yayın hayatınızda başarılarının daim olsun” diye konuştu. 
Gazetemiz imtiyaz sahibi Salih Güner de gazetemizin 45. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kendilerini yalnız bırakmayan, ziyaret eden, telefon ya da mesajla kutlayan herkese teşekkür etti. (HABER: BEYHAN BALLI)