Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”în İmtiyaz Sahibi Salih Güner ile Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı, geçtiğimiz günlerde Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Alpaslan’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundular. 
Uzun yıllar Milli Eğitim Şube Müdürü, öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra AFAD Kırşehir İl Müdürlüğü’ne atanan ve bu görevini 8 yıl başarıyla yürüten Metin Alpaslan, geçen ay Şevket Karadeniz’in emekli olmasıyla boşalan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştı.    
Ziyarette Kırşehir’in eğitimde yaşanan sorunlarını ve sıkıntılarını dile getiren Salih Güner’in çeşitli sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, eğitimde marka kent olan Kırşehir’in başarılarını daha üst noktalara getirmek için elinden gelen bütün çabayı harcayacağını söyledi.
1989 yılında öğretmenlik mesleğiyle göreve başlayan Metin Alpaslan, 1968 Kırşehir doğumlu. İlk, orta, lise öğrenimini Kırşehir'de tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Yüksekokulu’nu bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olarak öğretmen olarak mesleğe atılan Alpaslan, Kırşehir, Kahramanmaraş, Ağrı illerinde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 
2001 yılında Kahramanmaraş Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atandı ve Sivil Savunma Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü olarak 2004 yılına kadar görev yaptı. Daha sonra Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Şube Müdürü olarak bir yıl görevde bulunduktan sonra 2006 yılından 2012 yılına kadar Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Şube Müdürlüğü’nde görev yaptı. 
2012 yılı Mayıs ayında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atanan Alpaslan, Destek Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü olarak görev yaptı. 15 Ocak 2013 tarihinde Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak atandı.  Bu görevini yürütürken, geçtiğimiz Mayıs ayında Şevket Karadeniz’den boşalan Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Metin Alpaslan'a yeni görevinde başarılar dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)