Kırşehir’de 28 Mart 1977 tarihinde yayın hayatına başlayan ve bu yayınını aralıksız 45 yıldır sürdüren gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”  Pazartesi günü 46. yaşına giriyor.

Şevket Güner’in Kırşehir’e hizmet ilkesiyle kurup yayın hayatına başlattığı ve her türlü sıkıntılara göğüs gererek yayınını ara vermeden bugünlere ulaşan, haberde, yorumda, sporda öncü gazete olarak Kırşehir’in en uzun soluklu ve lider gazetesi olan “Kırşehir Çiğdem” 46’ncı yılına ulaşmanın gururunu ve onuru yaşıyor.

Kurulduğu günden bu yana önce “Kırşehir” diyen, Kırşehir’in sorunlarını sürekli gündeme getiren, objektif ve tarafsızlığı ilke edinen, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermeden gündeme taşıdı, partizanlık yapanların karşısına dikildi. Kırşehir’in çıkarlarından, gelişmesinden, kalkınmasından, vatan, millet, bayrak sevgisinden, Atatürk ilke ve inkılaplarından yana taraf olarak yayın hayatına devam etti.

“Kırşehir Çiğdem”in İmtiyaz Sahibi Salih Güner, gazetemizin 46. yılına girmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada,  gazetecilikte en önemli ilke olan insanların haysiyetine, şerefine hakaret etmeden, iftira atmadan, yalnızca gerçekleri okurlarına ulaştırmayı temel ilke olarak kabul ettiklerini ve bunu 45 yıldır yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “İşte ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi 45 yıldır devam eden yayın hayatında, ahlaki erozyona uğramadan gazetecilik ilkelerini yerine getirmiş, para uğruna, servet uğruna, rant uğruna kişi ve kurumları hedef almadan, hedef göstermeden, tehdit ve şantaj yapmadan yayın yayına 45 yıldır devam ediyor. ‘Kırşehir Çiğdem’i yayınlarken, hiçbir zaman başımız önde olmadık, ona buna yalakalık yapmadık, el-etek öpmedik. Diklenmeden dik durduk. Kırşehir’in menfaatine taraf olduk. Siyasete hiçbir zaman taraf olmadık. Hiçbir partinin savunucusu ve arka bahçesi olmadık. Çünkü Kırşehir’i savunuyoruz, Kırşehir’in haklarını savunuyoruz. Bu onur ve gurur bize yeter de artar bile. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda Kırşehirimizin de gelişip, kalkınması, büyümesi için çaba gösteriyoruz. Bizleri bugünlere taşıyan, 45 yıldır bizlere maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen, bütün okurlarımıza, hemşehrilerimize teşekkür ediyor, onların desteğiyle nice yıllar Kırşehir’de yayın hayatımızı sürdürmeyi diliyorum” dedi.

 “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’yle nice yıllara…  (HABER: BEYHAN BALLI)