Kırşehir’de 28 Mart 1977 tarihinde Şevket Güner tarafından kurularak bugünlere gelen gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”  yarın 44 yılı geride bırakarak 45 yaşına basıyor.
44 yıldır Kırşehir’e ve Kırşehirlilere hizmet veren gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” sürekli gelişerek, büyüyerek bugünlere geldi. Şevket Güner’in Kırşehir’e hizmet ilkesiyle kurup yayın hayatına başlattığı ve her türlü sıkıntılara göğüs gererek yayınını ara vermeden 44 yıldır sürdüren gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”, yayın hayatına başladığı ilk gün verdiği sözü yerine getirmeye devam ediyor.
Haberde, yorumda, sporda önce gazete olarak Kırşehir’in en eski ve lider gazetesi olan “Kırşehir Çiğdem” gururuyla, onuruyla, şerefiyle dimdik ayakta kalmanın mutluluğunu okurlarıyla birlikte yaşıyor.
“Kırşehir Çiğdem” gazetecilikte en önemli ilke olan insanların haysiyetine, şerefine hakaret etmeden, iftira atmadan yalnızca gerçekleri okurlarına ulaştırdı.
İşte “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi 44 yıldır devam eden yayın hayatında ahlâki erozyona uğramadan gazetecilik ilkelerini yerine getirmiş, para uğruna, servet uğruna, rant uğruna kişi ve kurumları hedef almadan, hedef göstermeden, tehdit ve şantaj yapmadan yayın hayatına devam edecektir. 
Kırşehir’in sorunlarını gündeme getirmeyi hiçbir siyasi partiye yakın olmadan yapmamayı amaç edinen “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermeden cesaretle sorunların üzerlerine gitti, gündeme taşıdı, partizanlık yapanların karşısına dikildi. İncelmedi, kopmadı. Kırşehir’in çıkarlarından, gelişmesinden, kalkınmasından, vatan, millet, bayrak sevgisinden, Atatürk ilke ve inkılaplarından yana taraf olarak yayın hayatına devam etti.
Önce “Kırşehir” dedi. 
İşte gururla, şerefle, onurla geçen 45 yıl.
44 yılı geride bırakmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. 45. kuruluş yıldönümünü bütün okurlarımızla paylaşırken, bugüne kadar bizlere destek veren, yanımızda olan bütün okurlarımıza ve hemşehrilerimize bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz. 
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’yle nice yıllara… (HABER: BEYHAN BALLI)