CHP Kırşehir İl Teşkilatı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cacabey Meydanı’nda bir kutlama programı düzenledi.

Bugün saat 13.00’te Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki gerçekleştirilen törene Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Baran Genç’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından ardından söz alan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Hiç kimse aradan geçen 100 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır. Atamızın bizlere bıraktığı emaneti gelecek kuşaklara aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir ve ülke için sözümüz var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Başkan Selahattin Ekicioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde yapmış olduklarına vurgu yaparak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için ne gerekiyorsa CHP iktidarında yapılacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ)