Belediye Başkanı Sebahattin Ekicioğlu, “Çevremizi temiz tutmak ve korumak hepimizin vatandaşlık görevidir…”

KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Kırşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Çevre ve Temizlik konulu giydirme yaparak, çöp toplama işlemi gerçekleştirdi.

Dün saat 12:30’da Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gönüllülere ve personele eldiven ve çöp poşeti dağıtımı yapıldı ve Çukurçayır Mahallesi’ndeki Kırşehir Huzur Evi önünden Destek Hizmetleri Müdürlüğü önüne kadar farkındalık yaratmak amacıyla çöp toplama işlemi gerçekleştirildi.

Farkındalık programına Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, Belediye Başkan Yardımcıları Tuncay Polat ve Nuri Araz’la birlikte çok sayıda çevre gönüllüleri katıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası nedeniyle Kırşehir Belediyesi olarak farkındalık yaratmak amacıyla Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından böyle bir program gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Çevremizi temiz tutmak ve korumak hepimizin vatandaşlık görevidir. Çevreyi korumak adına poşeti paralı yapıp, dünyanın bütün plastik atıklarını ithal eden; ağacı, denizi; doğayı hiçe sayan bir anlayışa karşı biz de Kırşehir Belediyesi olarak ‘Doğayla barışık temiz Çevre’yi savunuyor ve koruyoruz. Rüzgârın ve güneşin doğaya ve insana sunduğu olanakların bilinciyle doğayı tahrip etmeden, yeni enerji kaynakları oluşturmanın da uzun vadede doğaya ve çevreye büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz. Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı tüm Temizlik araçlarımıza da farkındalık oluşturulması amacıyla Çevre ve Temizlik konulu sloganlar içeren görsel giydirmeleri yaptık. Amacımız, mahallelerimizde hizmet veren araçlarımızdaki görsellerle de farkındalık oluşturmak. Kırşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı tüm Yeşil Enerji Teknolojilerinin ve çevreye duyarlı çalışma ve faaliyetlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)