Başkan Ekicioğlu, yerel basının talebi doğrultusunda Meclis toplantı 
tutanaklarının gazetelerde yayınlanmasını sağlayacaklarını açıkladı

Kırşehir Belediyesi’nden 
yerel basına destek sözü

Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli ve Şube Müdür Yardımcısı Engin Kaşdaş ile şehrimizde resmi ilan yayınlama hakkı bulunan yedi gazetenin sahipleri Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamında ziyaret ederek basının içinde bulunduğu sorunları dile getirdiler.
Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleşen ziyaretten Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli ile yerel gazetenin sahipleri bütün gazetelere abone desteği veren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na teşekkür ettiler.
Ziyarette İzmir ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin Belediye meclis toplantısı tutanaklarını yerel gazetelerde ilan olarak yayınlatarak illerinde bulunan yerel gazetelere can suyu verdiklerini hatırlatan Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli, Kırşehir Belediyesi’nin de bu yönde bir karar alarak Kırşehir’de yayınlanan ve resmi ilan yayınlayan 7 mahalli gazeteye katkı sunabileceklerini ifade etti. 
Döviz kurunun ardından yaşanan ekonomik sıkıntıların kısa sürede atlatılacağı umudunu taşıdıklarını belirten Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli, “Yerel basının önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Özellikle yerel basının ekonomik sıkıntı içinde olduğunu da görüyoruz. İnşallah 2022 yılı ülkemiz için yatırım yılı olacak. Dolayısıyla yerel basınımızda bundan yararlanacak ve içinde bulunduğu sorunlar da hafifleyecektir. 2022 yılında uygulanacak resmi ilan fiyatları da yeni yılla birlikte yeniden belirlenecektir. Umarım bu da basınımızın ekonomik sorunlarına katkı sunacaktır. Bizler yerel basına destek noktasında Belediye Başkanlarımızın da katkı sunduklarını biliyor ve teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da, ziyarette yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan ekonomik sorunların herkesi etkilediğinin farkında olduklarını dile getirerek yerel basının da bu olumsuz koşullardan maliyetlerin de artmasıyla birlikte daha da etkilendiğinin farkında olduklarını söyledi. 
Başkan Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti: 
“Yerel basınımız bir şehrin olmazsa olmazlarındandır. Yerelde yapılan çalışmaların takip edilmesi ve yapılan yanlışların da basın Ahlak ilkleri doğrultusunda halkla paylaşılmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğümüz yerel basınımız demokrasinin gelişmesi noktasında da çok önemli işlevlere sahiptir. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hiç ayrım yapmadan yerel basınımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Yerel basın bir toplumun aynı zamanda aynasıdır. Yerel basında da isteğimiz basın Ahlak ilkeleri doğrultusunda yapılan doğruları ve yanlışları doğru bir şekilde aktarmasıdır. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerel basına habercilik konusunda sipariş haber yaptırmayacağız ve onların görüş, öneri ve eleştirilerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Yapmış oldukları ziyaretten dolayı Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli ve Şube Müdür Yardımcısı Engin Kaşdaş, ilimizde resmî ilan alan gazete temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Ekicioğlu, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan tüm gazeteleri eşit mesafede olduklarını da belirterek, “Biz bütün yerel gazetelerimize abone desteği veriyoruz. Bizleri eleştiriyorlar, ya da bizim siyasi görüşümüzde değiller diye hiçbir basını dışlamadık ve hepsine aynı mesafedeyiz. Biz istiyoruz ki yerel basın bizim göremediğimiz sorunları yazsınlar, hatta bizi eleştirsinler. Zaten basının görevi de bu. Ama gazeteciliği tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıp bizleri kendilerince köşeye sıkıştırıp rant elde etmeye çalışanlar olursa bizim onlarla işimiz olamaz. Biz şeffaf bir Belediyeyiz ve her türlü eleştiriye açığız” dedi.
Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli ve Kırşehir’deki yerel gazete sahiplerinin Belediye Meclisi toplantı tutanaklarının yerel gazetelerde ilan olarak yayınlanması önerisine olumlu bakan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Biz her türlü öneriye açık bir Belediyeyiz. Biz yerel basınımızın da sıkıntı içinde olduğu inancındayız. Önümüzdeki ay sizlerin bu talebinizi önümüzdeki ay Belediye Meclisi toplantımızda gündeme getireceğiz. İnşallah Belediye Meclisi toplantımızda alacağımız bir kararla belediye meclisi tutanaklarının yerel gazetelerimizde yayınlanmasını sağlayacağız. Böylelikle hem şeffaf yönetimin bir şartını daha yerine getirmiş olacağız, hem de çok ağır ekonomik zorluklar yaşayan yerel basınımıza bir katkımız olacak” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)