Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağı ekipler, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte şehir içi peyzaj çalışmaları kapsamında güllerin budanmasını gerçekleştiriyor.

Havaların ısınması başlaması ve gün dönümüyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağı ekipler şehir içindeki güllerin budanması işlemlerine hız verdi. Şehir merkezi yol kenarları ve orta refüjlerde bulunan gülleri budama işlemlerine başlayan Bahçeler Müdürlüğü’ne bağı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belirlenen program doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Bu yıl kış mevsiminde havaların normallerin altında soğuk olması ve karların da geç erimesiyle birlikte peyzaj ve budama çalışmaları hava koşullarına göre ayarlandı. Geç de olsa soğukların etkisini yitirmeye başlamasıyla birlikte ilimiz merkezinde estetik görüntü sağlanması amacıyla modern bir kentin olmazsa olmazlarından olan park ve yeşil alanlarda düzenlemeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Park ve bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, hemşehrilerimizin ortak kullanımına açık tüm alanları temiz, sağlıklı ve bakımlı hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“İl merkezinde park ve yeşil alanlardaki bakımların yan sıra refüj ile kaldırım kenarlarındaki ağaçlarda bakım, budama işlemleri, yabani ot temizliği ve revize çalışmaları da yapılıyor. Kenar mahallelerimizden başlayarak şehir merkezine doğru, yol kenarında ve refüjlerdeki güllerin budanma işlemleri de düzenli bir şekilde devam ediyor. Amacımız Kırşehirli hemşehrilerimize daha güzel ve yaşanılabilir bir kent sunmak.” (HABER MERKEZİ)