Kırşehir Belediyesi, şehrimizde görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları için Cacabey Meydanı’nda düzenlediği basın Odası hizmete sunuldu.

Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ile birlikte 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydanı yanında ilimiz basın mensupları için oluşturulan Basın Odası tahsis programına katıldı.

24 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12:30’da ilimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tahsis programda bir konuşma yapan Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, "Kırşehir Belediyesi’ne 'Basın Odası'nı bizlere tahsis ettikleri için gazeteciler adına teşekkür ediyorum. En kısa zamanda Basın Müzesi'ni de tamamlayarak açmak istiyoruz. Haber için uğraş veren, gerçeği duyurmaya çalışan tüm arkadaşlarımızın bayramını kutluyorum." dedi.

Belediye Başkan Vekili Osman Uçar ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, insanların haber alma, bilgilenme ve öğrenme haklarının en başında “basın” gelir. Basının, doğru ve tarafsız haber vermek, olaylar ile ilgili halkı aydınlatmak, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturmak gibi çok önemli işlevleri vardır. Basın emekçilerimiz gece, gündüz, yaz, kış demeden her türlü zor şartlarda görevlerini yaparak, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına önemli katkı sunmaktadırlar. Basın mensuplarımız üstlendiği bu önemli görevler ile birlikte toplum ile devlet arasında köprü olarak dördüncü kuvvet rolü üstlenmektedirler.

“Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden, görev ve sorumluluk bilinciyle kamu görevi yapma hassasiyeti gösteren bütün basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Kırşehir Belediyesi olarak, Siz değerli basın mensuplarımız için tahsis etmiş olduğumuz Basın Odası’nın tüm gazetecilerimize hayırlı olması temennisiyle; yayıncılık faaliyetlerinizde başarılar diliyorum.”  (HABER MERKEZİ)