Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Çevremizi temiz tutmak ve korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz”

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları için hazırlanan 30 adet 800’lük, 10 adet de 400’lük olmak üzere toplam 40 adet çöp konteyneri teslim edildi.

9 Mayıs 2022 tarihli yazısıyla Kırşehir Belediyesi’nden talepte bulunan Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları için hazırlanan 30 adet 800’lük, 10 adet de 400’lük olmak üzere toplam 40 adet çöp konteyneri, Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Belediye araç şantiyesinden resmî tutanakla teslim edildi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi olarak ilimizin çevre ve temizliği konusunda zaten Belediye’nin asli görevleri arasında bulunan konteynerleri ihtiyacı olan tüm mahallelerde hemşehrilerinin kullanımına sunduklarını ifade etti.

Başkan Ekicioğlu, yeni açılacak olan İkizağıl Yerleşkesindeki Kırşehir Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne 30 adet 800’lük, 10 adet de 400’lük olmak üzere toplam 40 adet çöp konteyneri  teslim ettiklerini ve burada çıkacak olan evsel atıklarında yine Belediye ekiplerince alınacağını ve çöp sorununun böylelikle çözüme kavuşturmuş olmaktan duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Evsel atıkların düzenli bir şekilde toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması ile zararlı gazların havaya karışımının önlenmesinde çok önemli bir etken olduğunu söyleyen Başkan Ekicioğlu, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın açıklamasına göre, Türkiye’nin 81 ilinden aralarında Kırşehir’in de bulunduğu sadece 6 ilin havası en temiz iller arasında yer aldığına dikkat çekerek, çevre ve doğayı koruma konusunda emek sarf eden herkese teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)