KIRŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLI HİZMET MERKEZİ AÇILIYOR!

Başkan Selahattin Ekicioğlu: “Büyük bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyoruz”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu. Kırşehir’de olmaz denilen projeleri tek tek hayata gerçekleştirdiklerini belirterek, Bahçelievler Nene Hatun Konağı’nda yapımını tamamladıkları Yaşlı Hizmet Merkezi’ni hizmete açacaklarına söyledi. 

Bugün saat 14:00’te açılışı gerçekleştirilecek olan Yaşlı Hizmet Merkezi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Hatırlanacağı üzere daha önce faaliyete geçirdiğimiz Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilimizde ihtiyaç duyulan bir alanda hemşehrilerimize hizmet vermeye başlamıştık.

Biz Kırşehir Belediyesi olarak yaşamın her alanında halkımızla birlikte olmanın ve onlara hizmet verecek projelerin hayata geçirilmesi için tüm ekiplerimizle birlikte çalışıyor ve projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bahçelievler Nene Hatun Konağı’nda gerçekleştirdiğimiz Yaşlı Hizmet Merkezi projesiyle de yine ihtiyaç duyulan bir sosyal projemizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce tadilatı yapılarak el işi vb. konularda kadınlarımıza hizmet veren Nene Hatun Konağı’nda ihtiyaç duyulan yeni bir projeyi hayata geçirerek Yaşlı Hizmet Merkezi haline getirdik. Yaşlı Hizmet Merkezi’nde hizmet almayı düşünen hemşehrilerimiz için de tüm mahalle muhtarlarımızla iletişime geçerek yapacak olduğumuz hizmeti anlattık ve başvuru çağrılarında bulunduk. Yaşlı Hizmet Merkezimizde hizmet almak isteyen büyüklerimiz gündüz vakitlerinde çeşitli sosyal kültürel faaliyetlerde bulunabilecekler. Hizmet almak isteyen büyüklerimiz kendileri merkezimize gelebilecekleri gibi, kimsesi olmayanlar da yine Belediye Ekiplerimiz tarafından ulaşım kolaylığı sağlanarak hizmetlerimizden faydalanabilecekler.

“İlimizin tüm sosyal katmanlarının sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu ve buna benzer projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. 30 Haziran 2022 Perşembe günü açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Yaşlı Hizmet Merkezimizin tüm Kırşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyette bulunacak olan Bahçelievler Nene Hatun Konağı Yaşlı Hizmet Merkezimizden talepleri uygun olan yaşlılara şu hizmet verilecek:

Dışarı ile olan bağlantılarında ihtiyaçlarını temin etmek. Ev temizliklerini yapmak. Ulaşım İmkânını sağlamak (Engelliler için). Sosyal, kültürel ve spor alanlarında faaliyet düzenlemek. Merkezde bulunan imkân ve olanaklardan faydalandırmak. (Dinlenme Salonu, Kütüphane, TV İzleme, Bilardo, Masa Tenisi, Tavla, Satranç). Hasta yatağı, tekerlekli sandalye, medikal destek vb. yardımlarda bulunmak. Psikolojik Destek. Diyetisyenlik Hizmeti.  Gıda ve Erzak Temini (Sosyal Yardım Merkezi Aracılığı ile). Basit Bakım Onarım ve Tadilat Hizmeti (Elektrik, Su işleri vs.). Berber ve Kuaför Hizmetleri (Proje Aşamasında). Yemek ve Günlük Ekmek Desteği. Eğitmenler aracılığı ile Kurslar Düzenlemek. (Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile) Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Seslendiren Korolar oluşturmak. (HABER MERKEZİ)