Başkan yardımcısı Asaf Kayaoğlu: “Şehir merkezinde bozuk yollarımızın tamamına sıcak asfalt atacağız”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun 2020 yılında yapılmasını istediği ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatıldığı yolların sıcak asfaltına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Kırşehir’de yapımı devam eden altyapı ve peyzaj çalışmaları üzerine açıklamada bulundu.
Kırşehir’de altyapısı biten asfaltlanmamış hiçbir cadde ve sokağın kalmayacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Kayaoğlu, şehrin belirlenmiş alanlarında çalışmaların aralıksız devam ettiğini anlattı.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatıyla altyapısı biten bütün yolları en kısa sürede asfaltlamayı hedeflediklerini belirten Kayaoğlu, “Biz borçlu bir Belediye devralmamıza rağmen yaptığımız tasarruflarla hemşehrilerimize verdiğimiz bütün vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. Malum karonavirüs nedeniyle Belediyemizin gelirleri azaldı. Buna rağmen yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu yıl asfaltlamayı kararlaştırdığımız caddelerimizde yağmur suyu, kanalizasyon, elektrik gibi gerekli altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız tamamlanınca en kısa sürede yollarımızı asfaltlayacağız. Kırşehirimizin asfaltı olmayan hiçbir mahallesi kalmayacağını ifade etmiştik. Günü birlik asfalt atmayacağız. Bütün yollarımızı sağlıklı bir şekilde yapacağız. Ayrıca bu sene çok sert bir kış geçti ve bazı yollarda yer yer bozulmalar oldu. Tabi bu yollarda yama çalışmalarımız devam ediyor. Havaların ısınmasını bekliyoruz. Halkımıza layık olmak onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz için birçok alanda hizmet ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz” dedi.
Kırşehir Belediyesi olarak aralıksız devam eden asfalt çalışmalarının yanı sıra mahallelerin de genelinde kilitli parke taş döşeme çalışmaları da devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, “Kırşehir Belediyesi olarak Mahallelerde yapacağımız asfaltlama çalışmalarına ara sokakları da dahil ederek bozuk yol kalmamasına özen gösteriyoruz. Mahallelerimize de kilit parke taş döşeme çalışmalarımız var. Bütün mahalle yollarımızın kilit parke taş çalışmalarını tamamlayacağız. Bakım onarım ve yeni taş döşeme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkımızla birlikte onlardan aldığımız güçle daha birçok başarılı çalışmaya imza atacağız. Daha modern ve kullanışlı yollar için çalışmalarını sürdüren Kırşehir Belediyesi tüm ekipleriyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bir yandan merkez mahalle yollarına asfalt serilirken bir yanda da mahallelerimize kilitli parke taş çalışmaları devam ediyor. Yapılan planlamalar doğrultusunda ulaşımı rahatlatmak ve güvenli hale getirmek için altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklar kent kimliğine yakışır hale getiriliyor. Yollarımızın kalitesini artırmak ve standardını yükseltmek adına yoğun bir tempoyla çalışıyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatıyla bu yıl yapılması kararlaştırılan yollarla ilgili gazetemize bilgiler de veren Başkan Yardımcısı Kayaoğlu, “Bu yıl asfalt çalışmalarımıza şehir içinde yıllardır yapılmayan yerlerden başlayacağız. Ahi Evran Mahallesi, Nursultan Nazarbeyev Bulvarı yani Askerlik Şubesi ile Şirinevler Dönüş yolu arasındaki 700 metre yolumuzu. Medrese Mahallesi, Melikgazi Caddesi’nde yani eski Burhan Ulutan Caddesi’ndeki 600 metrelik yolu, Medrese Mahallesi, İmaret Caddesi’ndeki 500 metrelik yolu, Medrese Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Bulvarı’nda yani Adliye ile Mermerler Camii arasındaki 600 metrelik yolun altyapısına başladık ve en kısa sürede asfalt atacağız. Yine Kervansaray Mahallesi, 2292. Sokaktan başlayıp Terminale inen yolda 2 kilometre, Kervarsaray Mahallesi, Şehit Yasin Gevrek Caddesi’nde 1 kilometre, Kuşdilli Mahallesi’ndeki 2 bin 600 metrelik otobüs hattı, Yenice Mahallesi, Hacı Bektaş-ı Veli Bulvarı’nda yani Basın Anıtı ile Kındam Arasındaki 1300 metrelik yolu, Bahçelievler Mahallesi, 24 Aralık Caddesi’nde bin 600 metre, Bahçelievler Mahallesi, Şehit Lokman Aksunsgur Caddesi’nde 2800 metre asfalt yol çalışmamız var. Ayrıca Kılıçözü Sanayi Sitesi’nin bir kısmını da asfaltlayacağız. Bunların dışında da yine asfalt, kaldırım, kilit parka gibi çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)