Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Kırşehir Temsilciliği ile; sağlıklı kentleşme, toplumcu yerel yönetim, nitelikli inşaat mühendisliği, kültürel, tarihi ve doğal çevre varlıklarının yaşatılarak korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal dayanışma ve işbirliği protokolü imzaladı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Kırşehir Temsilciliği Başkanı İbrahim Haluk Türedi ile Başkan Yardımcıları Ali Atik ve Anıl Güler ile biraraya geldi ve işbirliği protokolüne imza attı.

Amaçlarının Kırşehirli hemşehrilerine sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu belirten Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Kırşehir Temsilciliği arasında sağlıklı kentleşme, toplumcu yerel yönetim, nitelikli inşaat mühendisliği, kültürel, tarihi ve doğal çevre varlıklarının yaşatılarak korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal dayanışma ve işbirliği protokolü imzaladık. Bu protokol çerçevesinde sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan İnşaat Mühendisliği hizmetlerinin meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik işbirliği sağlamak, katılımcı bir sürecin inşasını hayata geçirmek ve nitelikli İnşaat Mühendisliğini toplumla buluşması, toplum yararına sağlıklı, güvenli, yönetmeliklere uygun, nitelikli, depreme dayanıklı bina yapımı ve İnşaat Mühendisliği alanına giren konularda gerekli çalışmaları dayanışma içerisinde yerine getirilmesinin kurallarını belirlemektir. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehir’in sağlıklı ve nitelikli yapılaşma ile kültürel, tarihi ve doğal çevresinin de korunması noktasında böylesi bir protokolün önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Kırşehir Temsilciliği Başkanı İbrahim Haluk Türedi ile Başkan Yardımcıları Ali Atik ve Anıl Güler’e duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Protokol Kırşehir’imize hayırlı olsun.”

İnşaat Mühendisleri Odası Kırşehir Temsilciliği Başkanı İbrahim Haluk Türedi de işbirliği protokolünün hayırlı olması dileğinde bulundu. (HABER MERKEZİ)