KIRŞEHİR BELEDİYESİ DESTEĞE HAZIR…

Başkan Ekicioğlu: “Bize gelecek her türlü talebi yerine getirmeye hazırız”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, deprem bölgesinden gelecek her türlü talebi anında yerine getireceklerini ifade etti.
“Geçmiş olsun Elazığ, geçmiş olsun Türkiye'm... “ diyen Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Deprem felaketinden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Yaraların bir an önce sarılması ve depremle ilgili arama kurtarma çalışmaları için Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşecek her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız. Valimiz Sayın İbrahim Akın’la sürekli istişare halindeyiz. Deprem bölgesinde şu anda ciddi bir ihtiyaç yok. Ancak biz Kırşehir olarak Malatya’daki depremzede kardeşlerimizin ihtiyaç duydukları çocuk bezi, çocuk maması ve yatak ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede bu ihtiyaçları tamamlayıp Kırşehir Valiliği Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı’na teslim edeceğiz. Ayrıca başka bir talep gelirse Kırşehir Belediyesi olarak onları da yerine getirmeye hazırız. Elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Başkan Ekicioğlu, “Cuma akşamı saat 20.55'te merkez üssü Sivrice Elazığ olan 6.8 şiddetinde deprem ile sarsıldık. Maalesef yıkıcı bir şiddette gerçekleşen deprem, Elazığ kadar çevresindeki Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri, Trabzon, Ordu, Giresun, hatta Kırşehir ilimizde de hissedildi. Ülkemiz deprem nedeniyle adeta seferber oldu. Güvenlik güçlerinden, kurtarma ekiplerine kadar tüm yetkililer gün boyu enkaz altında kalan insanlarımızı canlı olarak yerin altından çıkarabilmek için canla başla çalıştı. Türkiye olarak kalplerimiz Elazığ ve Malatya için atıyor. Enkaz altında kalan insanlarımızın bir an evvel canlı olarak kurtarılması için dua ediyoruz. Bunun için canla başla çalışan AFAD ve UMKE ekiplerine, Türk Kızılayı çalışanlarına, itfaiye, polis, jandarma belediye görevlileri başta olmak üzere arama kurtarma çalışmalarına destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ülke olarak bir felaket karşısında siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, nasıl kenetlendiğimizi bir kez daha dosta düşmana gösterdik. Dolayısıyla vatandaşlarımız da bölgeye yardım ve desteklerini esirgemiyorlar. Hem Elazığlılara hem Malatyalılara baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Onlar da inşallah kısa süre içerisinde iyileşir ve evlerine dönerler. Tabii zor bir süreç yaşıyoruz. Umarız ki bir daha böyle büyük bir acıyı yaşamayız. Kırşehir Belediye Başkanı olarak deprem nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Başta Elazığ ve Malatya olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)