Kırşehir Belediyesi, hemşehrilerimizin huzurlu bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Şehrimizde halkın kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapmalarını sağlamak için hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi, Bayramla ilgili tüm hazırlıkları yaptı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 9 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle Kırşehir Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun Kararı doğrultusunda aşağıdaki tedbirlerin alındığını belirterek şunları ifade etti:

“Kurban satış yeri olarak: Bahçelievler Mahallesinde bulunan Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazar yeri belirlenmiştir. Şehrimizin başka herhangi bir yerinde Kurban satışına izin verilmeyecektir.

“Kurban Kesim Yerleri olarak:

“1- Kırşehir Belediyesi’nin Kuşdilli Mahallesinde bulunan kapalı sebze pazar yeri

“2- Organize Sanayii Bölgesi’nde bulunan Kırşehir Et Kombinası, Kısmet Et Kombinası, Çetinler Et Kombinası, Özbağ-Ankara karayolu üzerindeki Nida-Nur Et Kombinası ve Çiçekdağı karayolu üzeri Körpınar Köyü Mevkii’nde bulunan İstanbul Et Kombinası belirlenmiştir.

“3- Ayrıca halkımızın kendi özel mülklerinde ve mandıralarında çevreyi kirletmeyecek şekilde kurban kesimi yapmalarına izin verilmiştir. Bu alanlar dışında cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurban kesimi yapılmasına izin verilmeyecektir.

“Deri Toplama ve Kelle Ütme Yeri olarak:

“Neşet Ertaş Kültür Merkezi yanındaki Eski Sanayii yerindeki boş alan belirlenmiştir. Şehrimizin başka yerlerinde kurban derisi toplatılmasına ve kelle ütülmesine izin verilmeyecektir. Kırşehir Valiliği Kurban Hizmetleri’nin kararları doğrultusunda aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Kurban Hizmetleri ile ilgili şikâyetler Kırşehir Belediyesi’ne ait 153, İl Tarım Orman Müdürlüğü’ne ait 213 11 02, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait 262 24 24 numaralı telefonlar aranarak bildirilecektir. Şimdiden bütün hemşehrilerimiz Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” (HABER MERKEZİ)